Az Arsenal edzője szerint a döntéshozók a Manchester Unitednak kedveznek

Horizontal
Mikel Arteta csapata remek formában várhatja a City elleni meccset
Vágólapra másolva!
Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője keményen kritizálta a Premier League döntéshozóit miután csapata Chelsea elleni elmaradt meccsét sikerült a Manchester United elleni rangadó elé betenni a naptárba.

Az Ágyúsok ugyan két meccsel kevesebbet játszottak mint a legnagyobb rivális, ötödik helyen álló Manchester United, azonban a Premier League döntéshozóinak hála, április közepén óriási darálásban lesz részük. Arteta csapata április 17-én a Southampton otthonába látogat, egy héttel később pedig a Manchester Unitedot fogadja az Old Traffordon.

Mikel Arteta, az Arsenal edzője Forrás: AFP/Adrian Dennis

A liga azonban úgy döntött, hogy a United elleni meccs elé még beteszi április 20-ára a Chelsea elleni idegenbeli meccset, így az Arsenalnak hét napon belül három meccset kell játszani, úgy, hogy az utolsó minden bizonnyal a szezon egyik legfontosabb találkozója lesz.

A játékosok százszázalék, hogy ott lesznek a pályán, ki kell aludniuk magukat és jól kell étkezniük, de még egyszer szeretném megköszönni a Premier League-nek ezt a naptárat, nagyon sokat segít, nem túl igazságos" – mondta Arteta, akinek a csapata jelenleg egy ponttal előzi meg a tabellán a Manchester Unitedot.

A baszk szakember kifakadása valamelyest érthető, hiszen az észak-londoni csapat a negyedik hely megtartásával öt év után visszatérhetne a legrangosabb európai kupasorozatba.