Vágólapra másolva!
A dán fociválogatott legnagyobb sztárja, Christian Eriksen azóta nem szerepelt a nemzeti együttesben, hogy a tavaly nyári labdarúgó Európa-bajnokságon a pályán összeesett, majd újra kellett éleszteni. A dán szövetségi kapitány, Kasper Hjulmand azonban meghívta a válogatotthoz Eriksent, aki így ott lehet a Hollandia és Szerbia elleni barátságos mérkőzéseken.

Kilenc hónap kihagyás után először kapott meghívót Christian Eriksen, aki így visszatér a dán válogatottba. A dán középpályás a 2021. június 12-én játszott, Finnország elleni csoportmeccs 42. percében az oldalvonal mellett összeesett, és mozdulatlanul terült el a földön.

– mondta Flemming Toft, a TV2 SPORTS futballkommentátora.

Eriksen saját beleegyezéssel egy műtéti eljárás során beültethető defibrillátort (ICD) kapott, viszont azzal Olaszországban nem folytathatta a pályafutását, így közös megegyezéssel szerződést bontott a bajnoki címvédő Interrel és idén januárban a Premier League-ben szereplő Brentfordhoz szerződött fél évre. A dán középpályás 26 nappal később csereként állt be a Newcastle elleni bajnoki 52. percében. A legutóbbi két bajnokin viszont már végig a pályán volt, ráadásul a Burnley ellen gólt is szerzett.

Christian Eriksen először kapott meghívott a válogatottba a szívrohama óta Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A világbajnokságra már kijutott dán válogatott március 26-án Hollandiában játszik edzőmérkőzést, majd három nappal később Szerbia ellen lép pályára.