36 év után lehet ott a világbajnokságon a kanadai válogatott

Jamaica v Canada: 2022 World Cup Qualifying GettyImageRank3 Color Image soccer international team soccer fifa world cup Horizontal SPORT
TORONTO, ON - MARCH 27: Canada celebrates after the final whistle following a 2022 World Cup Qualifying match against Jamaica at BMO Field on March 27, 2022 in Toronto, Ontario, Canada. Vaughn Ridley/Getty Images/AFP (Photo by Vaughn Ridley / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Kanada válogatottja 1986 óta először lehet ott a labdarúgó-világbajnokságon. Az észak-amerikai csapat a Jamaica elleni 4-0-s siker után ünnepelhetett.

A torontói meccs után vált biztossá, hogy Kanada nem végezhet a harmadik helynél hátrébb a selejtezősorozatban a CONCACAF zónában, így biztosan ott lehet Katarban. Legutóbb – a magyar válogatotthoz hasonlóan – 1986-ban, a mexikói vb-n volt ott Kanada, akkor szerzett gól nélkül esett ki.

Cyle Larin és Tajon Buchanan góljaival félidőben már 2-0 volt, majd Junior Hoilett lőtt gólt, végül egy öngól állította be a végeredményt, ami után hatalmas ünneplés kezdődött.

A történelmi, vb-re kvalifikált válogatott Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Vaughn Ridley

Kanada szövetségi kapitánya, John Herdman lett az első, aki női és a férfi válogatottat is kijuttatott világbajnokságra - mindkétszer Kanadával sikerült ezt a sikert elérnie.

Jelenleg az Egyesült Államok és Mexikó áll még a biztos kijutást érő helyen, de Costa Rica és Panama is kijuthat még, a csoport negyedikje interkontinentális pótselejtezőre készülhet.

Az Egyesült Államok csapata 5-1-re nyert egyébként Panama ellen, Christian Pulisic mesterhármast ért el.