Vágólapra másolva!
2019. január 21-én, több mint három évvel ezelőtt repülőgép szerencsétlenségben meghalt a Premier League-ben szereplő Cardiff City frissen szerződtetett argentin focistája, Emiliano Sala. A BBC nyilvánosságra hozta, Sala vérének toxikológiai eredményeit, amelyből kiderül, hogy az argentin támadó súlyos szén-monoxid mérgezést szenvedett el a lezuhanás előtt.

A vérvizsgálat kimutatta, hogy Sala a repülőgép szerencsétlenségben bekövetkezett halála előtt szén-monoxid-mérgezést kapott. Dr. Basil Purdue patológus azt mondta, hogy Sala súlyos fej- és mellkasi sérülésekbe halt bele, amelyek a zuhanástól keletkeztek.

Dr. Purdue állítása szerint Salát a halála előtt szén-monoxid-mérgezés érte, így a tengerbe csapódáskor eszméletlen volt.

Az orvos elmondta, hogy a Sala véréből vett minták toxikológiai vizsgálata 58%-os szénmonoxid-vértelítettségi szintet mutatott ki, amit súlyos mérgezésnek nevezett, és valószínűsítette, hogy a mérgezést az utastérbe beszivárgó kipufogógáz okozhatták.

Emiliano Sala halála megrázta a futballvilágot Forrás: Nantes FC/Twitter

Mint ismert, Emiliano Sala 2019. január 21-én indult Franciaországból Angliába, miután a Cradiff a Nantes csapatától leigazolta a csatárt. A repülőn Sala mellett még a pilóta, David Ibbotson tartózkodott, mindketten meghaltak.

A repülőgépet február 3-án találták meg a tengerfenéken, Sala holttestét pedig három nappal később találták meg a roncsban.

Az 59 éves David Ibbotson pilóta holttestét azóta sem találták meg.

Az utazást a 67 éves David Henderson szervezte, akit másfél év börtönbüntetésre ítélték. Henderson kérte meg Ibbotsont, hogy repüljön a géppel helyette, mert ő a feleségével nyaralt.

Ibbotson rendszeresen dolgozott Hendersonnak, de több képesítése is hiányzott, például nem repülhetett volna éjszaka és az engedélye is lejárt, hogy olyan gépet vezethessen, mint amilyennel a baleset történt.