Vágólapra másolva!
A Liverpool 3-1-re nyert hazai pályán a másodosztályú Cardiff City ellen, ezzel továbbjutott az FA-kupa következő körébe.

Jürgen Klopp együttese az FA-kupában az angol másodosztályban szereplő Cardiff City együttesét fogadta az Anfield Roadon a legjobb 16 közé jutásért. A két csapat legutóbb 1930-ban találkozott egymással az FA-kupában. A Liverpool csapatából továbbra is hiányzott az Afrika-kupán szereplő egyiptomi Mohamed Szalah, valamint a szenegáli Sadio Mané, akiknek a válogatottja éppen egymással találkozik a torna vasárnapi fináléjában.

Nagy fölényben kezdte a találkozót a Liverpool, és már az 5. percben megszerezhette volna a vezetést, ám Diogo Jota z bravúrosan védte a kapus. A folytatásban is a hazaiak játszottak fölényben, ám veszélyes helyzetet nem tudtak kidolgozni a masszívan védekező Cardiff ellen, így gól nélküli döntetlennel zárult az első játékrész.

Az első félidőben a Liverpool 82 százalékban birtokolta a labdát és tízszer próbálkozott lövéssel, de csupán egyetlen egyszer talált kaput.

A második játékrész elején kis híján megfogyatkozott a Liverpool, a kapujából kijövő Caoimhín Kelleher keményen szerelte a Cardiff támadóját, ám a videobírózás ellenére a játékvezető csak sárga lappal figyelmeztette.

A 53. percben aztán megtört a jég, és megszerezte a vezetést a Liverpool.

Trent Alexander-Arnold szabadrúgására mesterien érkezett Diogo Jota, aki fejel vette be a vendégek kapuját. Minden sorozatot fiyelembe véve Alexander-Arnold immár a 15. gólpasszát jegyezte az idei szezonban, nála több asszisztot egyetlen futballista sem osztott ki a Premier League-ben.

Negyedórával később a Liverpool új sztárja, Luis Diaz szerzett agresszíven labdát az alapvonalon, Jotának nem volt jó a kolumbiai játékos passza, de a középen érkező Takumi Minamino könyörtelenül berúgta a kapu közepébe, ezzel tovább növelve a hazaiak előnyét.

Harvey Elliott góllal tért vissza a Liverpoolba Forrás: AFP/Paul Ellis

Jürgen Klopp a második félidőben pályára küldte Harvey Elliottot, aki szeptemberben a Leeds United ellen szenvedett súlyos bokasérülést. A fiatal játékos visszatérése nem is sikerülhetett volna jobban, ugyanis a 76. percben hatalmas gólt lőtt.

A Cardiff City erejéből csupán a szépítésre futotta, Rubin Colwill állította be a 3-1-es végeredményt a hajrában. Jürgen Klopp csapata így magabiztosan jutott tovább az FA-kupa ötödik fordulójába.