Lemondott a Chelsea vezetéséről Roman Abramovics

fbl Horizontal
orosz milliárdosok
Chelsea's Russian owner Roman Abramovich applauds, as players celebrate their league title win at the end of the Premier League football match between Chelsea and Sunderland at Stamford Bridge in London on May 21, 2017. - Chelsea's extended victory parade reached a climax with the trophy presentation on May 21, 2017 after being crowned Premier League champions with two games to go. (Photo by Ben STANSALL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Chelsea tulajdonosa, az orosz Roman Abramovics közleményt adott ki, amiben arról ír, hogy lemond a klub vezetéséről. Abramovics az orosz-ukrán konfliktus kapcsán jutott erre a döntésre, miután Angliában többen is megkérdőjelezték az egyik leggazdagabb orosz üzletember hitelességét. Angliában parlamenti képviselők beszéltek azzal kapcsolatban, hogy Abramovicsnak szabad-e a Chelsea-t vezetnie, állítólagos Putyinhoz köthető üzleti kapcsolatai miatt.

"Közel húsz éves, Chelsea-nél töltött tulajdonosi szerepem alatt mindig a klub őrzőjeként tekintettem erre a feladatkörre, akinek az a feladata, hogy biztosítsa, hogy olyan sikeresek lehessünk, amennyire csak lehetséges, miközben építjük a jövőt, és pozitív szerepet töltünk be a közösségünk részeként. Mindig szívből hoztam a döntéseimet, amik a klub érdekei szempontjából a legfontosabbak voltak. Most is elkötelezett vagyok ezen értékek mellett. Ezért adom át a mai napon a Chelsea jótékonysági alapítványának a klub vezetését és gondozását.

Hiszek benne, hogy jelenleg ők vannak abban a pozícióban, hogy a lehető legjobban képviselhessék a klub, a játékosok, a szakemberek és a szurkolók érdekeit" - olvasható Abramovics közleménye a Chelsea hivatalos oldalán.