Messi és Mbappé is góllal vette ki a részét a PSG kiütéses győzelméből

Horizontal Lionel Messi Kylian Mbappé PSG
Paris Saint-Germain's Argentinian forward Lionel Messi (R) is congratulated by Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (L) after scoring a goal during the French L1 football match between Lille and Paris Saint-Germain at the Pierre-Mauroy stadium in Villeneuve-d'Ascq, near Lille, on February 6, 2022. (Photo by DENIS CHARLET / AFP)
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain idegenben 5-1-re legyőzte a Lille csapatát a francia labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.

Danilo 10. percben szerzett góljával a párizsiak már a meccs legelején magukhoz ragadták a kezdeményezést. Alig négy perccel a Lille 28. percben szerzett egyenlítő találata után Presnel Kimpembe ismét előnybe juttatta a PGS-t, méghozzá Lionel Messi szöglete után.

Lionel Messi és Kylian Mbappé is gólt szerzett a Lille ellen Forrás: AFP/Denis Charlet

Az argentin zseni a 38. percben saját maga is a kapuba talált, miután a Kylian Mbappé elől felzabadítani igyekvő védők pont rárúgták a labdát, amivel aztán szélsebesen kilépett, majd szép mozdulattal átpöckölte a kapus felett azt.

Az 51. percben megint Danilo lőtt gólt, majd a 67. percben eljött Mbappé pillanata, aki óriási gólt rúgott távolról.

A PSG 5-1-es győzelmével megerősítette első helyét a Ligue 1-ben. A francia sztárcsapat legközelebb a Rennes együttesét fogadja, méghozzá február 11-én, pénteken.