Vágólapra másolva!
A labdarúgó Spanyol Kupa negyeddöntőjében a Real Madrid meglepetésre 1-0-ra kikapott az Athletic Bilbao otthonában, így kiesett a sorozatból.

A Real az előző körben megszenvedett az Elche otthonában, amelyet csak hosszabbításban tudott legyőzni. Carlo Ancelotti együttese ezúttal a Bilbao vendégeként lépett pályára, és az olasz edző sérülés miatt nem számíthatott egyik legnagyobb sztárjára, Karim Benzemára.

A Real birtokolta többet a labdát, de az első helyzet a Bilbao előtt adódott. Dani Garcia a 9. percben életerős lövést küdött kapura, Courtois-nak kellett bravúrral védenie. Továbbra is a hazai együttes futballozott veszélyesebben, a madridi sztárcsapat halvány teljesítményt nyújtott.

A félidő második felében is ötlettenenül játszottak Kroosék, 45 percnyi játék után 0-0 volt az állás.

Luka Modricék jobbára csak szenvedtek a Bilbao ellen Forrás: AFP/Cesar Manso

A szünet után sem változott túl sokat a játék képe, a folytatásban is a Bilbao tűnt aktívabbnak és jobbnak, de leginkább küzdelem dominált a pályán. A hajrában a Real akarata érvényesült, a 81. percben egy szép támadás után Casemiro éles szögből lőhetett kapura, de a hazaiak kapusa, Agirrezabala bravúrral hárított.

A 89. percben aztán jött a hidegzuhany Ancelotti csapata számára, egy gyönyörű csel után nagyszerű gólt lőtt Berenguer, megszerezve a vezetést a Bilbaónak.

A Real a hat perces hosszabbításban küzdött az egyenlítésért - Isco járt hozzá a legközelebb - de ez nem sikerült, így meglepetésre kiesett a Spanyol Kupából.

Eredmények, negyeddöntő:
Athletic Bilbao-Real Madrid 1-0 (0-0)
korábban:
Real Sociedad-Real Betis 0-4 (0-1)