Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó Premier League klubjai körülbelül 355 millió eurót költöttek a januári átigazolási időszakban, ez a tavalyi adat négyszerese, és négy éve a legmagasabb összeg.

A szigetországi kiadások több mint fele öt olyan egyesülethez köthető, amely a tabella utolsó negyedében áll - derül ki a Deloitte könyvvizsgáló cég keddi kimutatásából.

A közelmúltban szaúdi tulajdonba került Newcastle United (18.) több mint 40 millió eurót fizetett az Olympique Lyonnak a középpályás Bruno Guimaraesért, a Burnley-nek pedig 30 milliót a csatár Chris Woodért. A legdrágább januári igazolás a kolumbiai Luis Diaz, aki körülbelül 45 millióért szerződött az FC Portótól a Liverpoolhoz.

A legdrágább januári igazolás a kolumbiai Luis Diaz volt Forrás: Liverpool/Twitter

A Deloitte szerint az öt nagy európai bajnokság - az angol, a német, a spanyol, az olasz és a francia - tekintetében a PL klubjaié volt a januári költések közel ötven százaléka. A kontinens legnagyobb értékű üzletét a Juventus kötötte, amely több mint 80 millió euróért szerezte meg a Fiorentinától a szerb támadót, Dusan Vlahovicot.