Vágólapra másolva!
Egyiptom lesz Szenegál ellenfele a labdarúgó Afrika Kupa vasárnapi fináléjában. Az észak-afrikai együttes a Kamerunban zajló kontinensviadal második, csütörtöki elődöntőjében gól nélküli döntetlent követően tizenegyespárbajban múlta felül 3-1-re a házigazda csapatot. A meccs nem telt éppen nyugodtan a Liverpool egyiptomi sztárja, Mohamed Szalah számára, aki még a játékvezetővel is összeveszett.

A mérkőzés rendes játékidejének végén előbb a 87. percben sárga lapot kapott az egyiptomi válogatott portugál szövetségi kapitánya,

Carlos Queiroz, majd a 90.percben a lelátóra küldte őt a gmabia bíró, Bakary Gassama.

A gambiai játélkvezetővel, Bakary Gassamával vitatkozik Mohamed Szalah Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Mohamed Szalah ezt követően hevesen tiltakozott a szövetségi kapitány kiállítása miatt, a Liverpool sztárja kioszotta a bírót, aki azonban elküldte a csapatkapitányt.

Még az egyiptomi válogatott szakmai stábja is odament megnyugtatni Szalah-t, na meg egy kicsit még magyarázni a játékvezetőnek.

A liverpooli szurkolók el is lepték a közösségi oldalakat, sok rajongó ugyanis még soha nem látott hasonló reakciót a kedvencétől.

Az egyik fanatikus a Twitteren ezt írta:

Egy másik drukker így vélekedett: "Szeretem azt a szenvedélyt, amit Mo itt mutat. Kiállt a kapitány a tisztességtelen kiállítása ellen."

Az egyiptomi válogatott hétszer nyerte már meg története során az Afrika Kupát, melyet utoljára 2010-ben hódított el. A fináléig legutóbb 2017-ben jutott, és akkor épp Kamerunnal szemben bukott el.