Drámai tizenegyespárbaj után esett ki a Manchester United az FA-kupából

775767081 fbl Horizontal
Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo (R) consoles Manchester United's Swedish striker Anthony Elanga (L) after his penalty miss gave victory to Middlesbrough in the English FA Cup fourth round football match between Manchester United and Middlesbrough at Old Trafford in Manchester, north-west England, on February 4, 2022. - Middlesbrough won the tie 8-7 on penalties after the game finished 1-1 at full and extra time. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United az Old Traffordon hosszabbítás után 1-1-es eredményt követően 11-es párbajban alulmaradt a Middlesbrough csapatával szemben, és kiesett az FA-kupából.

Ralf Rangnick együttese az FA-kupában az angol másodosztályban szereplő Middlesbrough együttesét fogadta az Old Traffordon a legjobb 16 közé jutásért. Hosszú idő után visszatért a kezdőbe a sérüléséből felépülő Paul Pogba, a csatársorban pedig természetesen ott volt Cristiano Ronaldo.

A meccset fölényben kezdő Unitedben egyből a figyelem középpontjába került Ronaldo. A portugál világsztár előbb egy szép ollózással tűnt ki, majd kihagyott egy tizenegyest a 20. percben. A február 5-én 37. születésnapját ünneplő klasszis a jobb kapufa mellé rúgta a labdát, de ez nem vetette vissza a hazai csapatot, mert Jadon Sancho révén megszerezte a vezetést.

Az angol válogatott szélső a 16-os bal oldalánál kapott labdát, majd éles szögből lőtt a hosszú sarokba a 25. percben.

A United megtartotta lendületét és jól játszott, de a félidőben maradt az 1-0-s hazai vezetés.

  • Ronaldo eddig négyszer hagyott ki tizenegyest a Manchester United játékosaként.

Jól kezdte a második játékrészt is Rangnick csapata, de Marcus Rashford és Ronaldo helyzetei is kimaradtak. A United kihagyott lehetőségei megbosszulták önmagukat, a 64. percben kiegyenlített az ellenfél,

bár egy erősen vitatható góllal, ugyanis a Matt Crooksnak gólpasszt adó Duncan Watmore kezére pattant a labda.

Bruno Fernandes gyorsan góllal büntethetett volna egy eladott labdát, de kapufát lőtt. Hajtott a győztes találat megszerzéséért a manchesteri sztárcsapat, ám ez a rendes játékidőben nem sikerült, így kétszer 15 perces hosszabbítás következett.

A 30 perces ráadásban mindkét csapat előtt adódott helyzet, de újabb gól nem esett, így büntetőpárbajban kellett eldönteni a továbbjutást.

Sokáig fej-fej mellett haladtak a játékosok, mindenki értékesítette a maga büntetőjét, azonban a MU fiatal tehetsége, Anthony Elanga a 8. tizenegyest az égbe lőtte, így nagy meglepetésre a Manchester United kiesett az FA-kupából.

Cristiano Ronaldóék kiestek az FA-kupából Forrás: AFP/Lindsey Parnaby