Vágólapra másolva!
A Tatabánya 34-26-ra kikapott a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének nyolcadik fordulójában, kedden.

Eredmény, csoportkör, 8. forduló, D csoport:
Sporting CP (portugál)-Grundfos Tatabánya KC 34-26 (15-13)
lövések/gólok: 47/34, illetve 44/26
gólok hétméteresből: 2/1, illetve 5/5
kiállítások: 6, illetve 8 perc

A vendégek keretéből ezúttal Bognár Nándor, Hornyák Péter, Bálint Bence és Bodnár Ádám hiányzott, ráadásul másfél perc után Ancsin Gábor bokasérülés miatt kivált a játékból.

Az Ancsin helyére beálló Balogh Zsolt góljaival tartotta magát a magyar csapat, de a portugálok valamivel jobban védekeztek, és Natán Suárez vezérletével három találattal elléptek. A folytatásban is magabiztosabbnak, pontosabbnak tűnt a Sporting, de a gólok felváltva estek, így a szünetben 15-13 volt az állás.

Nem megy a Tatabányának az idei szezonban Forrás: EHF European League, Facebook

A második félidő elején már az eredményben is megmutatkozott a két csapat között játékban meglévő különbség, így a portugálok hét perc alatt eldöntötték a meccset (23-15). A Tatabánya védelme alig-alig tudta megnehezíteni az ellenfél támadóinak dolgát, az 51. percben már tíz gól volt a különbség, ezt a vendégeknek a hajrában sikerült némileg csökkenteniük.

A hazaiaknál Francisco Mota da Costa hat, a vendégeknél Balogh Zsolt nyolc góllal zárt.

A Tatabánya - amely két győzelemmel és hat vereséggel az utolsó helyen áll csoportjában - egy hét múlva Székely Márton északmacedón csapatát, az Eurofarm Pelisztert fogadja új multifunkciós csarnokának foglaltsága miatt a győri Audi Arénában.

Kedden az Eurofarm Peliszter házigazdaként 27-26-ra legyőzte a svájci Kadetten Schaffhausent. Székely négy lövést védett, a vendégeknél Bartók Donát három gólt lőtt.

A lengyel Orlen Wisla Plock 29-15-re nyert a szlovák Tatran Presov otthonában. Szita Zoltán egy találattal járult hozzá a sikerhez.

A D csoport állása: 1. USAM Nimes Gard (francia) 11 pont, 2. Eurofarm Peliszter (északmacedón) 10, 3. Sporting CP 9, 4. Kadetten Schaffhausen 8, 5. AEK Athén (görög) 6, 6. Grundfos Tatabánya KC 4