Kanada karnyújtásnyira a történelmi vb-szerepléstől

El Salvador vs Canada - Qatar World Cup Qualifiers Canada,El Salvador,Qatar World Cup Qualifiers,Soccer Horizontal
SAN SALVADOR, EL SALVADOR - FEBRUARY 02: The Canadian national football team lines up for the national anthem during a game between El Salvador and Canada as part of the CONCACAF qualifiers games for the Qatar 2022 world cup in San Salvador, El Salvador. Alex Pena / Anadolu Agency (Photo by Alex Pena / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A kijutást érő első három helyen álló csapat - Kanada, az Egyesült Államok és Mexikó - egyformán győzött a szerdai 11. fordulóban a katari labdarúgó-világbajnokság észak- és közép-amerikai selejtezőjében.

Az éllovas Kanada Salvador otthonában diadalmaskodott, míg az azonos ponttal álló Egyesült Államok és Mexikó otthon gyűjtötte be a három pontot a sereghajtó Honduras, illetve Panama ellen.

Kanada eddig mind a 11 meccsén veretlen maradt ebben a szakaszban, így már csak karnyújtásnyira van attól, hogy 1986 után - amikor a magyarokkal szerepelt azonos csoportban - ismét ott lehessen a vb-n.


A CONCACAF-zóna selejtezősorozatának utolsó, harmadik szakaszában már csak nyolc csapat szerepel, közülük az első három jut ki az év végén sorra kerülő katari vb-re, a negyedik pedig interkontinentális pótselejtezőt játszik majd. A küzdelemből még három kör van hátra, ezeket március végén rendezik.

A kanadai válogatott közel az újabb vb-szerepléshez Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Alex Pena

Eredmények, 11. forduló:
Egyesült Államok-Honduras 3-0 (2-0)
Mexikó-Panama 1-0 (0-0)
Jamaica-Costa Rica 0-1 (0-0)
Salvador-Kanada 0-2 (0-0)

Az állás: 1. Kanada 25 pont, 2. Egyesült Államok 21 (16-7), 3. Mexikó 21 (14-8), 4. Panama 17, 5. Costa Rica 16, 6. Salvador 9, 7. Jamaica 7, 8. Honduras 3