Kirobbanó formában érzi magát az Eb-n újraélesztett Christian Eriksen

fbl Horizontal
Denmark's midfielder Christian Eriksen takes part in the MD-1 training session at the Parken Stadium in Copenhagen on June 11, 2021 on the eve of their UEFA EURO 2020 match against Finland. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
A tavalyi labdarúgó-Eb-n a finnek elleni mérkőzésen szívrohamot kapó Christian Eriksen alig várja, hogy visszatérjen a pályára, és elmondása szerint olyan jól érzi magát, mint fénykorában.

Eriksen a részben budapesti rendezésű tavaly nyári Európa-bajnokságon, a Finnország ellen játszott csoportmérkőzés első félidejének végén esett össze a gyepen, de csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült megmenteni az életét. A dán középpályást defibrillátorral élesztették újra, az életmentő beavatkozás után pedig kórházba szállították, majd szívritmusszabályozót kapott.

Az olaszországi törvények nem tették lehetővé, hogy az Internazionale együttesében folytassa pályafutását, azonban januárban a Premier League-ben szereplő Brentford a szezon végéig szerződtette. A The Guradian megírta, hogy Eriksen alig várja, hogy több mint fél év után újra pályára léphessen, és elmondása szerint fizikailag nagyszerűen érzi magát.

"Mindent megteszek, hogy visszatérjek a korábbi szintre.

nyilatkozta a 29 éves futballista.

Christian Eriksen készen áll a visszatérésre Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Eriksen még nem tudja, pontosan mikor debütálhat új csapatában, de bízik benne, hogy néhány héten belül ez megtörténik. A középpályás rengeteg tesztet teljesített sikeresen, elmondása szerint az állóképességével egyáltalán nem lesz gond.

utalt a nyáron történtekre Eriksen. "Ha a pozitív oldalát nézzük, akkor jó, ha több ismerettel rendelkezünk az ilyen esetekről, mert sok életet megmenthetünk a jövőben, ha tudjuk, mit kell tennünk egy ilyen helyzetben" - tette hozzá a dán labdarúgó.