Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd korábbi játékosa, az olasz Davide Lanzafame a 35. születésnapján egy érzelmes levélben bejelentette visszavonulását.

Az utóbbi hetekben egyre többet lehetett arról olvasni, hogy Lanzafame ismét a Honvéd játékosa lesz, ráadásul az olasz támadó múlt szombaton a kispesti Bozsik Arénában tekintette meg a Honvéd-Gyirmót meccset. A találgatásoknak azonban vége, ugyanis a 35. születésnapját a mai napon ünneplő támadó egy Gianluca Di Marzio honlapján megjelent érzelmes levélben jelentette be a visszavonulását.

„Rég találkoztunk. Kiskorom óta az életem része voltál.

Megörvendeztettél, izgatottá tettél, ugyanakkor sokszor elestem és sírtam is miattad. Több voltál, mint sport.

Lanzafame jól érzi magát Magyarországon Forrás: honvedfc.hu

Nagy tisztelettel tartozom neked, ma még inkább, mint korábban, mert

35 évesen úgy érzem, készen állok a búcsúra. Ez egy olyan utazás volt, amit sohasem fogok elfelejteni. Nagy bátorság kellett ahhoz, hogy meghozzam ezt a döntést, de a boldogság nagyobb, mert veled teljes életet élhettem.

Szeretnék köszönetet mondani szüleimnek, bátyámnak, feleségemnek és lányaimnak, akik mindig támogattak ezen a nem mindig felfelé vezető úton. Végezetül köszönöm a labdarúgásnak, hogy ennyire megszeretett, örökre az életem szerves része marad."

David Lanzafame 2013 januárjában fél évre kölcsönbe érkezett a Catania csapatától a Budapest Honvédhoz, majd

a fővárosi csapat 2016 nyarán a fővárosi csapat véglegesen megszerezte az olasz támadót, aki kulcsszerepet játszott abban, hogy a Budapest Honvéd 2017-ben 24 év után lett ismét bajnok az NB I-ben.

Lanzafame 2018 nyarán a Ferencvároshoz igazolt, de nem kapott állandó játéklehetőséget Szergej Rebrov vezetőedzőtől, ezért egy év után visszatért a kispestiekhez, akiktől 2020 augusztusában távozott, és az Adana Demirspor labdarúgója lett. Törökországot tavaly februárban hagyta el, hogy csatlakozzon a Serie B-ben szereplő Vicenzához, ám pár hete szerződést bontottak a felek.

Lanzafame a Budapest Honvéddal (2016/17) és a Ferencvárossal (2018/19) is nyert bajnokságot, valamint kétszer volt gólkiárly az OTP Bank Ligában (2017/18, 2018/19).

A kispestiekkel a bajnokság mellett Magyar Kupát is nyert a 2019/20-as szezonban.