Egészen hihetetlen: A 24. tizenegyes döntötte el a büntetőpárbajt - videó

2022 BRAZILIAN SUPERCUP, ATLETICO-MG X FLAMENGO 2483 Horizontal
MT - Cuiaba - 02/20/2022 - SUPERCOPA DO BRASIL 2022, ATLETICO-MG X FLAMENGO - Hulk player of Atletico-MG during a match against Flamengo at the Arena Pantanal stadium for the SuperCopa do Brasil 2022 championship. Photo: Gil Gomes/AGIF (Photo by Gil Gomes / AGIF / AGIF via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi végjátékot követően az Atletico Mineiro hódította el a brazil labdarúgó Szuperkupát: a bajnok és kupagyőztes vasárnap bünetőpárbajban győzte le a Flamengót.

A Cuiabában rendezett összecsapás első félidejében a Mineiro szerzett vezetést, a fordulás után azonban a bajnoki ezüstérmes Flamengo játszott jobban és a 64. percig fordított. Hulk 11 perccel később egyenlített, az állás pedig a lefújásig, majd a hosszabbításban sem változott.

Ezek után következett a 11-es párbaj, melyben az öt-öt kijelölt rúgó egyike sem hibázott. A folytatásban bármelyik körben eldőlhetett volna a csata, ám egészen a 12. párig nem lehetett győztest hirdetni.

A Flamengo háromszor is a diadalért rúghatott, de játékosai mindannyiszor hibáztak. A Mineiro végül Hulk büntetőjével győzött, mivel a 12. sorozatban a másik oldalon Vitinho nem talált kapuba.

Az Atletico Mineiro tavaly a bajnoki és kupasikerét is Cuca irányításával érte el, a Szuperkupát viszont már új edzővel, az argentin Antonio Ricardo Mohameddel nyerte meg.