Vágólapra másolva!
A belga Thomas Vermaelen befejezettnek tekinti labdarúgókarrierjét, a sportágtól azonban nem távolodik el, ugyanis csatlakozik a válogatott szakmai stábjához.

Vermaelen kiemelte: nagyon várja már az új kihívást. Öröm, egyben megtiszteltetés számára, hogy segítségére lehet Roberto Martínez szövetségi kapitánynak a válogatottat felkészítésében a katari világbajnokságra - tette hozzá.

Martínez hangsúlyozta, hogy Vermaelen klubjaiban és a nemzeti csapatban szerzett tapasztalata nagy segítséget jelent majd a stábjának, és ez a feladat "természetes átmenetet" jelent számára.
A válogatott szakmai stábjában a közelmúltban üresedett meg egy pozíció, miután decemberben távozott Shaun Maloney, aki a skót Hibernian vezetőedzője lett.

A 36 éves Vermaelen 2006-tól volt válogatott, még szerepelt a tavaly megrendezett Európa-bajnokságon, 85 alkalommal lépett pályára a gárdában. A keret tagja volt a 2014-es és a 2018-as világbajnokságokon, utóbbin bronzérmes lett.

Befejezte profi pályafutását a belga válogatott rutinos védője, Thomas Vermaelen Forrás: AFP/Bruno Fahy

Klubkarrierje során volt az Ajax Amsterdam, az RKC Waalwijk, az Arsenal, a Barcelona, az AS Roma és legutóbb a japán Vissel Kobe játékosa. A japán együttes december közepén jelentette be a védő távozását, miután lejárt a szerződése.