Az utolsó pillanatokban rúgott gólokkal jutott tovább a Real Madrid a kupában

Horizontal Real Madrid Isco
Alcoyano's Spanish goalkeeper Jose Juan (Top) fights for the ball with Real Madrid's Spanish midfielder Isco during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) football match between Alcoyano and Real Madrid CF at the El Collao Stadium in Alcoy, on January 5, 2022. (Photo by JOSE JORDAN / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid idegenben 3-1-re legyőzte a harmadosztályú Alcoyano csapatát a Spanyol Kupa szerda esti mérkőzésén, amivel bejutott a nyolcaddöntőbe.

Számos nagy nevű hiányzóval sem számolhatott Carlo Ancelotti a tavaly a kupából együttesét kiejtő ellenfele otthonában. Többek között Karim Benzema, Thibaut Courtois és Vinícius Junior sem állt a Real Madrid olasz vezetőedzőjének rendelkezésére, aki így a

Lunin - Nacho, Militao, Alaba, Marcelo - Casemiro, Valverde, Camavinga - Rodrygo, Mariano Díaz, Hazard

kezdőcsapattal állt ki Valencia tartomány kiscsapatával szemben.

Ezúttal nem esett ki a harmadosztályú Alcoyano ellen a Real Madrid Forrás: AFP/Jose Jordan

Meglehetősen zavarodottan kezdett a fővárosi sztárcsapat. A 3. percben Andriy Luninnak kellett Dani Vega lövését követően a kapu fölé tolnia a labdát. Az első negyedóra végén ismét a hazaiak veszélyeztettek, amikor Andy Escudero az oldalhálót találta el.

A bátran futballozó Alcoyano sokáig veszélyesebben játszott, de a 39. percben Eder Militao góljával mégis a Real Madrid szerezte meg a vezetést. A hétvégén nagyot hibázó védő ezúttal szépen előzte meg a hazaiak kapusát és fejelt egy szöglet után a kapuba. Ez volt a vendégek első kaput eltaláló lövése.

Az 50. percben megint Militao volt a főszereplő, aki remek cselekkel és egy köténnyel késztette sárga lapot érő szabálytalanságra Pablo Carbonellt. Amikor a brazil védő varázsolt, már nem volt a pályán Mariano Díaz, aki megsérült, a helyére pedig Marco Asensio állt be.

Amikor már inkább a Real dominált, akkor a 66. percben az Alcoyano meglepetésre kiegyenlített. Dani Vega éles szögből lőtte ki gyönyörűen a hosszú felső sarkot.

Komikus jelenetek játszódtak le a Real második és harmadik góljánál Forrás: AFP/Jose Jordan

Nem tartott sokáig a hazaiak öröme, a 77. percben Asensio távoli lövése Raúl Gonzálezről, a korábbi Real-legenda névrokonáról a saját kapujába pattant, így megszületett a vendégek második gólja.

A madridiak két perccel később eldöntötték a meccset, Isco használta ki az Alcoyano óriási védekezési hibáját, amikor az egyik védő rárúgta a másikra a labdát, ami a nemrég csereként pályára lépő spanyolhoz pattant, aki szintén betalált.

A Real Madrid 3-1-re legyőzte az Alcoyanót, visszavágva ezzel az őt egy évvel ezelőtt kiejtő, gyengébb képességű ellenfelének.

A Real Madrid legközelebb január 8-án, szombaton 21:00-tól a La Ligában lép pályára, amikor a Valenciát fogadja hazai pályán.