Az argentin sztárfocista gyönyörű gólja nyerte a Puskás-díjat - videó

fbl Horizontal FOOTBALL FULL LENGTH ACTION SPORT
Tottenham Hotspur's Argentinian midfielder Erik Lamela (2nd L) kicks a rabona shot to score the opening goal during the English Premier League football match between Arsenal and Tottenham Hotspur at the Emirates Stadium in London on March 14, 2021. (Photo by Julian Finney / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az argentin Erik Lamela nyerte az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat, melyet hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) zürichi online gáláján adtak át.

A 29 esztendős futballista tavaly márciusban még a Tottenham Hotspur színeiben az ősi rivális Arsenal ellen szerzett felejthetetlen gólt: úgy lőtt a kapuba, hogy a támaszkodó jobb lábát hátulról keresztezve lőtte el bal lábbal a labdát, és még így is elég erőt tudott beleadni ahhoz, hogy a lövés védhetetlen legyen.

Ezt a technikát rabonának hívják a futballban, és csak nagyon ritkán látni ilyen pazarul kivitelezve.

A 11 jelölt közül Lamela mellett még a cseh Patrick Schick és az iráni Mehdi Taremi szerepelt a szűkített hármas listán.

A jelenleg már a Sevillában futballozó játékos az online interjúban elmondta, hogy nem különösebben gyakorolja ezt a típusú lövést annak ellenére, hogy már többször próbálkozott vele.