Vágólapra másolva!
A Porto hamarosan megválhat kongói labdarúgójától, Chancel Mbembától, aki négy különböző születési dátumot használt eddig pályafutása során.

A CM Jornal információi szerint a Newcastle United korábbi védőjének, Chancel Mbembának nem ajánl új szerződést jelenlegi klubja, az FC Porto, miután értesült a játékos korát illető vitákról. A védő életkorával kapcsolatos ügy már a nemzetközi szövetséghez (FIFA) is eljutott. A futballistának négy különböző dátumot megjelölő papírja is felbukkant, így akár 27, de 33 éves is lehet.

Mbemba az első két klubjában még úgy játszott, hogy a születési dátumánál 1988 szerepelt, de a 2011-es Afrika-kupán már úgy lépett pályára, hogy 1991. november 30. volt megjelölve születési időpontként.

A védő ezt követően a belga Anderlechthez már úgy került, hogy 1994. augusztus 8-án látta meg a napvilágot.

Nem hosszabbítja meg Chancel Mbemba Mangulu szerződést az FC Porto Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A hírek szerint a portugál együttesnél eldöntötték, hogy nem fognak szerződést hosszabbítani a játékossal, sőt akár lehet, hogy már napokon belül felbontják a szerződését. Egyes források szerint Mbemba valós életkorát korábban már a FIFA is vizsgálta, mivel a Kongói DK egyik stábtagja elismerte, hogy meghamisították az adatait annak érdekében, hogy részt vehessen 23 év alattiként a 2012-es londoni olimpián.