Egyiptom hosszabbítás után jutott négy közé az Afrika-kupán

fbl Horizontal
Egypt's forward Mohamed Salah (R) celebrates with Egypt's defender Mohamed Abdel-Moneim after scoring his team's first goal during the Africa Cup of Nations (CAN) 2021 quarter-final football match between Egypt and Morocco at Stade Ahmadou Ahidjo in Yaounde on January 30, 2022. (Photo by Kenzo Tribouillard / AFP)
Vágólapra másolva!
Egyiptom válogatottja hosszabbítás után 2-1-re nyert Marokkó csapata ellen a labdarúgó Afrika Kupa vasárnapi negyeddöntőjében.

A hétszeres győztes egyiptomiak legjobbja Mohamed Szalah volt, a Liverpool klasszisa góllal és gólpasszal vette ki részét a sikerből.

A marokkóiaknál Ryan Mmaee, a Ferencváros játékosa csereként a rendes játékidő hajrájában lépett pályára, testvére, az ugyancsak a magyar bajnokot erősítő Samy Mmaee nem kapott lehetőséget.

Negyedikként Szenegál jutott be az elődöntőbe, miután vasárnap este 3-1-re legyőzte Egyenlítői-Guinea csapatát. A Yaoundéban rendezett negyeddöntőben a szenegáliak az első félidő közepén szereztek vezetést, a fordulás után nem sokkal azonban a rivális egyenlíteni tudott. A végig veszélyesebben játszó Szenegál ezt követően gyorsan vissza tudta venni az előnyt, majd a hajrára fordulva eldöntötte a meccset.

Negyeddöntő:

Egyiptom-Marokkó 2-1 (0-1, 1-1, 2-1) - hosszabbítás után
gól: Szalah (53.), Trezeguet (100.), illetve Bufal (7., 11-esből)

Szenegál - Egyenlítői-Guinea 3-1 (1-0)
gól: Diedhiou (28.), Kouyate (68.), Sarr (79.), illetve Buyla (57.)

szombaton játszották:
Burkina Faso-Tunézia 1-0 (0-0)
Kamerun-Gambia 2-0 (0-0)

Az elődöntők programja:
szerda: Burkina Faso - Szenegál, Yaoundé 20.00
csütörtök: Kamerun-Egyiptom, Yaoundé 20.00