Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Pierre-Emerick Aubameyang felbontatta a szerződését az Arsenal csapatával és az FC Barcelonába igazol.

Az Arsenalnál kegyvesztett gaboni támadó hétfőn délelőtt érkezett Barcelonába, akkor még arról szóltak a hírek, hogy kölcsönbe kerülhet a katalán csapathoz. Kora este azonban úgy tűnt, nem lesz semmi az üzletből, ugyanis a két klub között megrekedtek a tárgyalások Aubameyang fizetése miatt.

A 32 éves támadó ugyanis heti 350 ezer fontot keresett az Arsenalnál, ezért az észak-londoni klub szeretett volna megszabadulni ettől a bértömegtől, de úgy tűnt, a Barcelona ezt nem tudja átvállalni.

Aubameyang 163 meccsen 92 gólt lőtt az Arsenalban Forrás: AFP/Glyn Kirk

Este kilenc után azonban bombaként robbant a hír, hogy a Barcelona mégiscsak megegyezett Aubameyang átigazolásáról, aki nem kölcsönbe kerül a katalán csapathoz, hanem felbontja a szerződését az észak-londoni csapattal. A Barcelona nem fizet átigazolási díjat a gaboni támadóért, azonban Aubameyang heti 350 ezer fontos fizetése így felszabadul, ezzel pedig közel 25 millió fontot spórol az Arsenal, mert a 32 éves támadó szerződése még 18 hónapig érvényben lett volna.

Aubameyangot a Juventus és a szaúd-arábiai Al-Hilal is kölcsön akarta venni, azonban ő mindenképpen Xavi irányítása alatt akart futballozni Barcelonában, ezért jelentős fizetéscsökkentésbe is belement.

Mivel Aubameyang szabadon igazolható játékosként érkezik Barcelonába, a klub minden bizonnyal csak kedden fogja bejelenteni az érkezését, mert nem sürgeti az átigazolási határidő.

A 32 éves játékosnak az előző év végén romlott meg a viszonya az Arsenalnál Mikel Arteta vezetőedzővel, december eleje óta keretbe sem került be az észak-londoni csapatnál.

Mindent egy helyen az Eb-ről