Az Eb-n szívrohamot kapó Christian Eriksen hatalmas gólt lőtt - videó

fbl Horizontal
Denmark's midfielder Christian Eriksen takes part in the MD-1 training session at the Parken Stadium in Copenhagen on June 11, 2021 on the eve of their UEFA EURO 2020 match against Finland. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
2021. július 12-én Christian Eriksen drámája megrázta a focivilágot. A dán válogatott karmestere a Finnország elleni Európa-bajnoki mérkőzés 43. percében szívrohamot kapott, ezt követően pedig újra kellett éleszteni. A 29 éves dán játékos azóta nem lépett pályára tét mérkőzésen, de úgy tűnik, most már gőzerővel készül a visszatérésre.

Eriksen a kórházba kerülése után gyorsan felépült (egy defibrillátort ültettek be a bőre alá), de az olasz klubjába, a bajnoki címvédő Internazionaléhoz biztosan nem térhet vissza, mert az olasz szabályok kizárják, hogy a szívrohama után pályára lépjen a Serie A-ban.

Ennek ellenére szinte biztos, hogy hamarosan hivatalos mérkőzésen is láthatjuk, mert több csapat is felvette vele a kapcsolatot. Két korábbi klubja, a holland Ajax és a Premier Leageu-ben szereplő Tottenham is jelezte, hogy tárt karokkal várják Eriksent, aki az Intsagram-oldalon megosztott egy videót arról, hogyan készül a visszatérésre.