Angol középcsapathoz igazolt a Barcelona mellőzött világsztárja

FC Barcelona V Real Betis Balompie - La Liga Santander barcelona la liga la liga santander spanish soccer camp nou 2021 betis real betis balompie Philippe Coutinho One Person Three Quarter Lenght La Liga Santander match Camp Nou Stadium FC Barcelona Decem
14 Philippe Coutinho of FC Barcelona during the La Liga Santander match between FC Barcelona and Real Betis Balompie at Camp Nou Stadium on December 04, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto) (Photo by Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Philippe Coutinho az angol bajnokságban szereplő Aston Villánál folytatja pályafutását - derült ki kedd este a klub hivatalos oldalán.

A 29 éves brazil válogatott középpályás kölcsönben érkezik a Premier League 14. helyén álló birminghami együttesbe, ahová a szezon végéig szól majd a szerződése.

Coutinho 2018-ban a világ második legdrágább játékosaként, 145 millió euróért igazolt a Barcelonába, ahol nem igazán tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket.

A 2019-20-as szezonban kölcsön is adták a Bayern Münchennek, ahol jobban is ment neki a játék - elég a Barca elleni BL-ben aratott 8-2-es győzelmet figyelembe venni, ahol két góllal vette ki a részét a katalánok kiütéséből.

Barcelonába visszatérve 2020 decemberében térdsérülést szenvedett, aminek köszönhetően a 2020-21-es évad további részét kihagyni kényszerült.

A brazil játékos most annak a Steven Gerrardnak a játékosa lesz az Aston Villánál, akivel a Liverpoolban még a pályán is együtt futballozhatott. Coutinho a Poolnál 2013 és 2018 között játszhatott, így nem tapasztalatlanul érkezik a Premier League-be.