Nem jutott elődöntbe az Afria-kupán, a Fradi légiósának csapata

fbl Horizontal
Tunisia's midfielder Aissa Laidouni kicks the ball during the Group F Africa Cup of Nations (CAN) 2021 football match between Gambia and Tunisia at Limbe Omnisport Stadium in Limbe on January 20, 2022. (Photo by Issouf SANOGO / AFP)
Vágólapra másolva!
A házizgazda Kamerun és Burkina Faso válogatottja is elődöntőbe jutott a labdarúgó Afrika Kupán, melyen egyik győztes csapat sem kapott gólt.

A Burkina Faso-Tunézia találkozón a győztes gólt a Lorient 19 éves játékosa, Dango Ouattara szerezte, akit aztán a 82. percben kiállítottak.

A vesztes együttes ferencvárosi légiósa, Aissa Laidouni végigjátszotta a mérkőzést, a középpályás a második felvonás elején sárga lapot kapott. A meccs záró akkordja hozott némi felhördülést, miután a botswanai Joshua Bondo játékvezető a jelzett hosszabbítás letelte előtt 20 másodperccel lefújta a mérkőzést.

A 2017-ben a tornát megnyerő Kamerun a gól nélküli első félidőt követően a Lyon 29 éves támadójának, Karl Toko Ekambinak a duplájával hét perc alatt kétgólos előnyre tett szert a második játékrész elején, a folytatásban aztán több gól már nem esett.

Burkina Faso a szerdai elődöntőben a Szenegál - Egyenlítői-Guinea összecsapás továbbjutójával mérkőzik meg. A másik ágon a házigazda kameruni együttes Marokkóval vagy Egyiptommal találkozik.

Eredmények, negyeddöntő:
Burkina Faso-Tunézia 1-0 (0-0)
gólszerző: Dango Ouattara (45+3.)

Kamerun-Gambia 2-0 (0-0)
g.: Toko Ekambi (50., 57.)

vasárnap játsszák:
Marokkó-Egyiptom 16.00
Szenegál - Egyenlítői-Guinea 20.00