Vágólapra másolva!
Először adott interjút a tavaly nyári labdarúgó Európa-bajnokságon a pályán szívinfarktust kapó dán futballista, Christian Eriksen, aki elmondta, feltett szándéka, hogy ott legyen hazája válogatottjával a november-decemberi katari világbajnokságon.

A 29 éves középpályás 2021. június 12-én a Dánia-Finnország csoportmérkőzés első félidejének utolsó percében esett össze a pályán, ahol többször is újra kellett éleszteni, majd kórházba szállították, ahol egy defibrillátort ültettek a bőre alá. A történtek után klubja, az olasz FC Internazionale szerződést bontott vele (az olasz szabályok szerint nem léphet többé pályára hivatalos mérkőzésen az országban), ő viszont mindenképpen vissza akar térni. A hétvégén egy svájci kiscsapatnál edzésbe állt, és határozott szándéka, hogy visszatérjen.

A visszatérése utáni első, a dán DRTV csatornának adott interjúban pedig még ennél is bátrabban fogalmazott.

"Játszani akarok, és nincs semmi okom rá, hogy ne tegyem. Mindenféle vizsgálatokon átmentem, az orvosok szerint minden rendben van, azaz megkaptam a zöld jelzést."

Eriksen arról sem tett le, hogy visszatérjen a dán válogatottba, amelyik Európából másodikként kvalifikált az idén november-decemberi katari világbajnokságra.

"A célom, hogy ott legyek a katari világbajnokságon, csak erre gondolok. És ha minden jól megy, akkor nem is lehet akadálya... Focizni és a válogatottban játszani az egészen különleges érzés. Vissza fogok térni."

Eriksen azt is elmondta, kezdetben talán volt benne félsz, de már egyáltalán nem gondol rá és nem is aggódik amiatt, hogy újra megtörténhet, ami a Parken Stadionban.

"A legkevésbé sem félek. Eleinte talán egy kicsit aggódtam, hogy mennyit bírhat a szívem, de mára mindent tisztán látok, a tesztek megnyugtatóak, készen állok, és egyáltalán nem félek, hogy újra megtörténhet" - jelentette ki határozottan.