Vágólapra másolva!
A Nemzeti Sport értesülése szerint magyar befektetői kör veheti meg Roderick Duchatelet-től az Újpest FC-t. A lap úgy tudja, a legközelebb pénteken ülnek tárgyalóasztalhoz Az ügyben közvetítői szerepet vállaló országgyűlési képviselő, Móring József Attila a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy rendkívül közel a megegyezés.

Szombaton egy újpesti szurkolói focitornán Móring József Attila fideszes országgyűlési képviselő előtt elmondta, hamarosan bejelenthetik az Újpest FC eladását, ugyanis pénteken tárgyal a lehetséges új tulajdonosi kör Roderick Duchatelet-vel, a klub jelenlegi belga tulajdonosával. A politikus a lehetséges új tulajdonosi kör felkérésére közvetítői szerepet játszik a felek között.

Roderick Duchatelet hamarosan eladhatja az Újpest FC-t Forrás: MTI/Illyés Tibor

„Ilyen közel még sosem voltunk ahhoz, hogy végre megegyezés szülessen, ám nem szeretnék elébe menni a fejleményeknek.

Egy üzlet mindig két félen múlik, és Roderick Duchatelet nem egyszerű tárgyalópartner, de bízom benne, hogy még decemberben lezárulnak az egyeztetések és az új évvel egy új korszak is kezdődhet Újpesten. Annyit ígérhetek, hogy még meg sem szárad a pecsét a szerződésen, azonnal meg fognak történni azok az intézkedések, amikre talán nemcsak az Újpest-szurkolók, hanem minden magyar focikedvelő vár.

- nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a hat éves kora óta Újpest-szurkoló Móring József Attila, aki hangsúlyozta, hogy a tulajdonosváltása után a nulladik intézkedési pont a címervita megoldása lesz, majd az UTE és az Újpest FC utánpótlásának egyesítése.

Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy olyan klubmodellre lesz szükség, amely alkalmas arra, hogy az Újpest FC a lehető legrövidebb úton visszataláljon arra az útra, amelynek köszönhetően a hagyományaihoz méltóan szerepelhet.