Vágólapra másolva!
Csütörtök este nem rendezét meg a Tottenham Hotspur és a Rennes összecsapását labdarúgó Konferencia-liga G csoportjában, mivel az angol klubnál nyolc játékos és öt stábtag is megfertőződött a koronavírussal. Ennek ellenére a csoport másik mérkőzését, a holland Vitesse és a szlovén Mura találkozóját megrendezét, ez pedig teljesen szembe megy az UEFA elveivel és a hollandokat is kellemetlen helyzetbe hozta.

A Konferencia-liga G csoportjában a 6. forduló előtt a Tottenham 7 ponttal a második helyen állt, míg a Vitesse szintén hét pontot szerzett, de a rosszabb gólkülönbsége miatt csak a harmadik helyen állt a négyesben. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény döntene, de a két csapat londoni mérkőzését a Spurs nyerte 3-2-re, az arnhemi találkozón pedig a Vitesse diadalmaskodott 1-0-ra, tehát a két csapat egálban van.

Innentől kezdve - ha a két csapat között pontazonosság lenne a végén - a több lőtt gól számítana. Mivel csütörtökön lejátszották a Vitesse-Mura összecsapást, az angolok úgy tudnak majd pályára lépni, hogy pontosan tudni fogják, milyen eredményre van szükségük.

A Vitesse és a Spurs a továbbjutásért küzd a Konferencia-ligában Forrás: NurPhoto/Mi News

Ezek után érhető, hogy a holland klubnál élesen tiltakoztak az ellen, hogy lejátsszák a Mura elleni összecsapást. A klub által kiadott közleményben hangsúlyozták, hogy az UEFA szabályzata előírja, hogy a csoportkör utolsó fordulójában minden mérkőzést egy időben kell lejátszani. Bár van rendelkezés az előre nem látható körülményekre, de a tisztességes versenyt mindig garantálni kell. A Vitesse és a Tottenham Hotspur egymás ellen küzd a Konferencia-liga kieséses szakaszába jutásért, de a holland csapat még semmilyen hivatalos megkeresést nem kapott az UEFA-tól a lehetséges más megoldásokat keresve.

Az arnhemi mérkőzést az eredeti időpontban lejátszották, a Vitesse 3-1-re nyert, de a győzelem ellenére ez jelentős hátrányt jelent, mert mindkét csapat továbbjutása nagyban függ egymás eredményeitől. A holland klub hangsúlyozza, hogy rendkívül sajnálja a Tottenham Hotspurnél történt covid-járványt, hiszen az emberek egészsége mindig az első helyen kell, hogy álljon.