Vágólapra másolva!
A magyar válogatott Schäfer Andrást választották az ősz legjobb játékosának a Dunaszerdahely labdarúgóklub szurkolói.

Az FC DAC honlapja szerint a középpályás a szavazatok 50,27 százalékát kapta. A 2014 óta létező internetes voksoláson ez a második legfölényesebb siker a csapatkapitány Kalmár Zsolt egy évvel ezelőtti 51,69 százaléka után.

A drukkerek abból a 25 futballistából választhattak, aki a szlovák élvonal mostani idényének eddigi mérkőzésein legalább 45 percet játszott dunaszerdahelyi színekben.

Schäfer András lett a DAC legjobb játékosa az őszi szezonban Forrás: dac.parameter.sk/Cséfalvay Á. András

Az év legjobb magyar labdarúgójának is megválasztott Schäfer szerezte az év legszebb gólját az FC DAC játékosai közül. Ezen a szurkolói voksoláson 30,23 százalékkal végzett az élen a gólja, amelyet augusztus elején a Liptószentmiklós ellen lőtt a kapu hosszú felső sarkába. A válogatásba 14 találat került be az akadémia csapatai és a felnőtt együttes idei mérkőzéseiből.

"Egy kicsit már vártam, hogy vége legyen az ősznek, hiszen az évet lényegében nyári szünet nélkül tudtam le, mindössze egy hetet pihenhettem az Európa-bajnokság után. Viszont nagyon örülök annak, hogy ennyi mérkőzést tudtam abszolválni, és hogy fantasztikus meccseken is szerephez juthattam. Boldog vagyok, amiért így alakult ez az esztendő" - nyilatkozta Schäfer, aki idén 44 tétmeccsen lépett pályára.

Hozzátette, a nemzetközi porondon több sikerélménye is volt, ezek közül kiemelte az egész Európa-bajnokságot, a teltházas összecsapásokat a Puskás Arénában, a németek elleni gólját, a lengyelek idegenbeli legyőzését, valamint a Wembley Stadionban elért döntetlent az angolok ellen.