Vágólapra másolva!
Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) lezárta a vizsgálatot Luis Suárez tavaly szeptemberi, olaszországi nyelvvizsgája ügyében, amellyel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy a Juventus és az érintett egyetem is segített a játékosnak a megfelelő eredmény elérésében.

A FIGC keddi közleménye szerint az aktát lezárták, miután nem találtak elég bizonyítékot a jogellenes magatartásra.

A vizsgálatot azért indították, mert felmerült, az eljárást felgyorsították annak érdekében, hogy az uruguayi támadó - akkor a Barcelona játékosa - minél hamarabb megkapja az olasz állampolgárságot.

Így nem számított volna Európai Unión kívülinek, és nem növelte volna a megengedett kvótaszámot tervezett új klubjánál, a Juventusnál.

Suárez végül nem a Juventus, hanem az Atlético Madrid játékosa lett Forrás: NurPhoto via AFP/FC Barcelona/Pool/NurPhoto/Fc Barcelona/Pool

Tavaly szeptemberben Luis Suárez sikeresen letette a vizsgát egy perugiai egyetemen, de azt követően nem sokkal az olasz sajtóban már felvetődött a gyanú, hogy kedvezményes eljárásban részesült.

Akkor a helyi főügyész, Raffaele Cantone közölte:

a nyelvvizsga tesztjének tartalmát előzetesen eljuttatták Luis Suárezhez, míg vizsgájának eredményét és annak pontszámát is előre meghatározták, hogy megfeleljen a Juventus kívánságának.

Hozzátette: a torinói együttes még a legmagasabb intézményi szinteken is tett lépéseket annak érdekében, hogy Suárez állampolgársági ügyét felgyorsítsák.

Az érintett egyetem - ahol négy tisztségviselőt nyolc hónapra felfüggesztettek -, valamint a Juventus is tagadta a jogsértést.

A 34 éves Suárez tavaly nyáron hat év után hagyta el a Barcelonát, majd végül szeptemberben nem az olaszokhoz, hanem az Atlético Madridhoz írt alá.