Vágólapra másolva!
Közeledik annak időpontja, amikor a dunaszerdahelyiek magyar válogatott labdarúgója, Kalmár Zsolt újra pályára lép, jelen állás szerint márciusban már játszhat. Ráadásul meg is nősül a kiváló focista.

Kalmár Zsolt áprilisban egy felugrás után rosszul fogott talajt az Andorra elleni vb-selejtezőn, és a térde harcképtelenné vált.

"Éles fájdalmat éreztem, a szalagszakadásommal hat hétig ágyban feküdtem Győrben – emlékezezett vissza a Borsnak a 26 éves középpályás. – Aligha jöttem volna rendbe ilyen hamar, ha nem segít a családom, melynek ezért hálával tartozom."

A válogatott futballista szemefényével, a kétéves Noellel a szobájukban próbál kicsit focizni, ám a fiúcska inkább kézzel szelidíti a labdát. Ami pedig a mamáját, Zsolt kedvesét, Karolinát illeti,

várhatóan jövő júniusban az esküvőt, majd a lakodalmat egy Budapest-környéki hangulatos kastélyban tartják.

Kalmár Zsolt márciusban visszatérhet a pályára, nyáron pedi jöhet a lagzi Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Addigra makkegészséges lesz a lába, amivel egyelőre csoportos gyakorláson nem vehet részt, január elején viszont óvatosan labdába rúghat.

Ha minden jól alakul, márciusban tétmeccset játszik.

Két magyar csapattársát, Schäfer Andrást és Hahn Jánost dicséri, velük majdan a válogatottban ismét együtt terelgeti a labdát.

Ami a bolgárok elleni 2020. októberi szófiai Eb-pótselejtező óta megtett utat jelenti, Zsolt éppen arra a 3-1-es magyar sikerrel végződő 90 percre emlékezik a legszívesebben, ugyanis szögletből gólpasszt adott, majd szabadrúgása után labdája a hálóban landolt. Az Izlanddal szembeni budapesti 2-1 szintén kedves emlék, mert azzal harcolták ki végleg Eb-döntős helyüket.

Amikor felrajzolták neki az általuk ideálisnak vélt középpályás ötöst – Nagy Ádám, Kleinheisler László, Szoboszlai Dominik, Schäfer, Kalmár – így reagál: "jól hangzik."