Vágólapra másolva!
A Juventus korábbi legendás kapusa, Gianluigi Buffon szerint a torinói sztárcsapatnál három szezont eltöltő Cristiano Ronaldo nem volt jó hatással a klub teljesítményére. 

Cristiano Ronaldo 2018 és 2021 között három szezont húzott le a Juventusban, a torinói klubnál 134 meccsen 101 gólt szerzett. A Bors megírta, hogy Buffon szerint az ötszörös aranylabdás portugál sztár jelenléte leginkább negatív hatással volt a csapategységre.

"Amikor 2018 nyarán Ronaldo Torinóba érkezett, a Juventus esélyesként vágott neki a Bajnokok Ligájának. Abban az idényben én a Paris Saint-Germainnél játszottam, és onnan nézve nem tudom elképzelni, mi történhetett. Amikor 2019-ben hazatértem, két évet játszottam együtt Cristianóval.

hangzott Buffon kritikája.

Gianluigi Buffon (középen) szerint Cristiano Ronaldo nem volt jó hatással a csapategységre Forrás: AFP/Marco Bertorello

Ronaldo 2018 nyarán kilenc év után hagyta el a Real Madridot a Juve kedvéért. A portugál szupersztárt a 2018/2019-es szezonban az év legjobb játékosának választották Olaszországban, míg egy évaddal később gólkirály lett. Az együttessel két-két alkalommal nyert bajnokságot és olasz Szuperkupát, egyszer pedig elhódította az Olasz Kupát. A nemzetközi sikerek azonban elmaradtak, a Bajnokok Ligájában nem sikerült kiemelkedő eredményt elérnie a Juventusszal. Ronaldo idén nyáron visszatért a Manchester Unitedhez, míg a 43 éves Buffon a nevelőegyesületében, a Parmában folytatta pályafutását.

A Juventus Ronaldo nélkül sem szerepel túl jól, a Bajnokok Ligájában ugyan bejutott a legjobb 16 közé, de a Serie A-ban 19 forduló után csak az ötödik helyen áll.