Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének hétfői sorsolásán egy borzalmas baki borzolta a kedélyeket, ami után egy súlyos hibát is elkövettek a csapatok párosításainak kihúzásakor.  A sorsolást felügyelő számítógépes program hibásodhatott meg. Az UEFA ezt követően úgy döntött, hogy megismétlik a BL-sorsolást. Az új sorsolást követően az egyenes kieséses szakasz meccsei közül kiemelkedik a Paris Saint-Germain-Real Madrid összecsapás, de érdekes párharcnak ígérkezik az Atletico Madrid-Manchester United és az Inter-Liverpool találkozó is.

Botrányos pillanatokat élt át az UEFA helyettes főtitkára, Giorgio Marchetti, amikor a második párosítás sorsolásakor a sorsolás során segédkező orosz focista, Andrej Arsavin azt a Manchester Unitedet húzta ellenfélnek a Villarreal mellé, amellyel azonos négyesben szerepelt a csoportkörben - derült ki korábban az M4 oldaláról. Az angol csapat nyerte az F-csoportot, a spanyol gárda végzett a második helyen.

Arsavin nem is tudott róla, hogy hibázott Forrás: AFP/Richard Juilliart

Azonos nemzetbeliek és a csoportból érkező együttesek nem kerülhetnek össze,

így a hiba felismerését követően új ellenfelet kellett húzni az Európa-liga címvédő Villareal mellé.

A spanyol csapat végül a Manchester Cityt kapta a csoportelsők közül.

Hihetetlen hiba történt a sorsoláson Forrás: AFP/Richard Juilliart

Az elképesztő hiba úgy jött létre, hogy a Villarreal a nyolcból hat lehetséges ellenfelet kaphatott az első kalapból, (a Real Madridot már korábban kihúzták, a Manchester Uniteddel pedig egy csoportban került),

de hét golyó közül sorsoltak, tévesen a Manchester United is bekerült a lehetséges ellenfelek közé.

Az igazán súlyos hiba csak ezután következett: a harmadik párosításnál az Atlético Madrid neve került elő a második kalapból. Ekkor Giorgio Marchetti azt mondta, nem kaphatják ellenfélül a Manchester Unitedet, amelyet korábban kisorsoltak és az MU nem is került be az Atlético lehetséges ellenfelei közé. Ezt követően a spanyolok a Bayern Münchent kapták.

Az európai szövetség (UEFA) azt közölte, hogy a procedúrát segítő szoftver meghibásodott, ezért lesz szükség új sorsolásra. A program a lebonyolítókat támogatja abban, hogy mely csapatok nem kerülhetnek össze egymással. Az UEFA ezután úgy döntőtt, hogy megismétli a sorsolást.

Európa legjobb tizenhat csapata között négy angol (Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United), három spanyol (Real Madrid, Atlético Madrid, Villareal), két olasz (Internazionale, Juventus), egy német (Bayern München), egy osztrák (Salzburg), két portugál (Benfica, Sporting Lisszabon), két francia (Paris-Saint Germain, OSC Lille) és egy holland (Ajax) található.

Az új sorsolás után az első párharc során az osztrák Salzburg a német Bayern Münchennel csap majd össze. A portugál Sporting Lisszabon ellenfele az angol Manchester City lett.

A harmadik párharc során a szintén portugál Benfica a holland Ajaxxal vív meg a legjobb tizenhat között. A BL-címvédő Chelsea a francia Lille csapatával került össze.

A spanyol Atletico Madrid az angol Manchester Uniteddel mérkőzik meg majd. A spanyol Villareal az olasz Juventussal játszik majd. Az olasz bajnoki címvédő Inter az angol Liverpoollal csap össze. A Lionel Messivel felálló PSG pedig a Real Madridot kapta.

A nyolcaddöntők párosításai:
Salzburg (osztrák) - Bayern München (német)
Sporting Lisszabon (portugál) - Manchester City (angol)
Benfica (portugál) - Ajax (holland)
Chelsea (angol) - Lille (francia)
Atletico Madrid (spanyol) - Manchester United (angol)
Villareal (spanyol)- Juventus (olasz)
Internazionale (olasz) - Liverpool (angol)
Paris Saint-Germain (francia) - Real Madrid (spanyol)

  • Fontos tudni, hogy az idei szezonban az idegenben lőtt gólok szabálya megszűnt, így a 180 perc után döntetlennel végződő mérkőzések hosszabbításra kerülnek, függetlenül attól, hogy az egyes csapatok hány gólt szereztek otthon és idegenben.
  • Ha a további 30 perc hosszabbítás után sincs döntés, akkor jöhet a tizenegyespárbaj.

Az első mérkőzéseket február 15-én és 16-án, illetve 22-én és 23-án játsszák. A visszavágókat pedig március 8-án és 9-én, illetve 15-én és 16-án rendezik.