Vágólapra másolva!
Hétfő délben a svájci Nyonban kisorsolták a 2021/22-es Bajnokok Ligája-szezon nyolcaddöntőjének párosításait. A sorsolás során azonban egy elképesztő hibát vétettek, ezért az UEFA döntése alapján megismétlik azt 15 órakkor.

A sorsoláson a Bajnokok Ligája csoportköréből továbbjutott 16 csapat szerepelt. A csoportgyőztesek kiemeltek, a második helyezettek pedig nem kiemeltek.

Európa legjobb tizenhat csapata között négy angol (Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United), három spanyol (Real Madrid, Atlético Madrid, Villareal), két olasz (Internazionale, Juventus), egy német (Bayern München), egy osztrák (Salzburg), két portugál (Benfica, Sporting Lisszabon), két francia (Paris-Saint Germain, OSC Lille) és egy holland (Ajax) található.

Azonos országból érkező csapatok nem találkozhatnak egymással a legjobb 16 között, és olyan csapatok sem, amelyek egy csoportban szerepeltek. A párharcokban a kiemelt csapatok otthon játsszák a visszavágót.

Az orosz labdarúgó, az Arsenal és a Zenit egykori játékosa, Andrej Arsavin segédkezett a sorsolásnál.

Az első párharc a portugál Benfica és a a spanyol Real Madrid között lesz. A következő húzásnál kiderült, hogy az Európa-Liga-győztes Villarreal a Manchester City csapatával játszik.

A harmadik összecsapás a spanyol bajnok Atlético Madrid és a német rekordbajnok Bayern München lesz a legjobb tizenhat között a BL-ben.

Az osztrák Salzburg az angol Liverpool gárdájával fog játszani februárban. Az olasz bajnoki címvédő Inter a holland Ajax csapatával mérkőzik majd meg.

A portugál Sporting Lisszabon az olasz Juventusszal csap majd össze jövőre. A BL-címvédő Chelsea a francia Lille csapatával fog megmérkőzni.

A Paris Saint-Germain csapata pedig a Manchester Uniteddel fog találkozni. Lionel Messi csapata Cristiano Ronaldo gárdája ellen.

A nyolcaddöntők párosításai:
Benfica (portugál)–Real Madrid (spanyol)
Villarreal (spanyol)–Manchester City (angol)
Atlético Madrid (spanyol)–Bayern München (német)
Salzburg (osztrák)–Liverpool (angol)
Internazionale (olasz)–Ajax (holland)
Sporting CP (portugál)–Juventus (olasz)
Chelsea (angol)–Lille (francia)
Paris Saint-Germain (francia)–Manchester United (angol)

A sorsolás során azonban egy hiba történt. A második párosítás sorsolásakor

az eseményen közreműködő Andrej Arsavin azt a Manchester Unitedet húzta ellenfélnek a Villarreal mellé, amellyel azonos négyesben szerepelt a csoportkörben.

Az angolok nyerték az F-csoportot, a spanyolok végeztek a második helyen.

Mivel azonos nemzetbeliek és a csoportból érkező együttesek nem kerülhetnek össze,

a hiba felismerését követően új ellenfelet kellett húzni az Európa-liga címvédője mellé. A város maradt, a csapat változott: végül a Manchester Cityt kapták a csoportelsők közül.

A legsúlyosabb hiba ezután következett: a harmadik párosításnál az Atlético Madrid neve került elő a második kalapból. Ekkor Giorgio Marchetti azt mondta, nem kaphatják ellenfélül a Manchester Unitedet, amelyet korábban kisorsoltak, és az Manchester nem is került be az Atlético lehetséges ellenfelei közé. Ezt követően a spanyolok a Bayern Münchent kapták.

Az UEFA tájékoztatása szerint a sorsolást 15 órakkor megismétlik.

  • Fontos tudni, hogy az idei szezonban az idegenben lőtt gólok szabálya megszűnt, így a 180 perc után döntetlennel végződő mérkőzések hosszabbításra kerülnek, függetlenül attól, hogy az egyes csapatok hány gólt szereztek otthon és idegenben.
  • Ha a további 30 perc hosszabbítás után sincs döntés, akkor jöhet a tizenegyespárbaj.

Az első mérkőzéseket február 15-én és 16-án, illetve 22-én és 23-án játsszák. A visszavágókat pedig március 8-án és 9-én, illetve 15-én és 16-án rendezik.