Vágólapra másolva!
Napra pontosan 25 éve, 1996. december 21-én lőtte Eric Cantona nem csupán pályafutása, de Manchester United, sőt az egész Premier League történetének egyik legtöbbet emlegetett gólját.

A francia sztár utolsó, ötödik idényét kezdte a Unitedben, melynek Steve Bruce távozása után a csapatkapitánya lett. A MU nem kezdte valami fényesen a szezont, és Cantona sem játszott élete formájában, a csapat 17 forduló után 28 ponttal csak a hatodik volt, 7 ponttal lemaradva a listavezető Arsenal mögött.

Így fogadta a MU a 18. fordulóban a 14. helyen álló Sunderlandet, amelyet aztán parádés játékkal intézett el. Ole Gunnar Solskjaer a 35. percben szerezte meg a vezetést, amit Cantona a szünet előtti percben megduplázott, majd fordulás után közvetlenül újra a norvég volt eredményes, míg az 59. percben Nicky Butt is betalált.

Majd eljött a 79. perc, és következett Cantona varázslata: a félpályánál néhány csellel megbolondított két Sunderland-játékost, a vendégek 16-osa előtt kényszerítőzött Brian McClairrel, hogy aztán a büntetőterületen belülre lépve a visszakapott labdát isteni mozdulattal emelje át honfitársa, Lionel Pérez fölött, mértani pontossággal "kipókhálózva" a jobb felső sarkot.. Ezt követően már csak az a "gólöröm" maradt hátra, amit azóta sem tudott úgy senki más előadni.