Vágólapra másolva!
Az eddig sem volt titok, hogy az FC Barcelona vezetősége szeretne túladni Philippe Coutinhón, most azonban már a játékosok kezdik kiutálni az öltözőből a rekordösszegért szerződtetett brazil támadót.

Coutinho 2018 januárjában 135 millió euróért igazolt a Liverpool csapatától Barcelonába azzal a céllal, hogy feledtesse a PSG-hez rekordösszegért távozott Neymart, de nem tudta megváltani a világot Barcelonában. A brazil támadó 101 meccsen 24 gólt lőtt és 14 gólpasszt adott a Barcában, de sosem tudta magát tartósan beverekedni a kezdőcsapatba.

Az eddig sem volt titok, hogy a hatalmas fizetése miatt a klubvezetés szeretne megszabadulni Coutinhótól, de a Barcelona hétvégi bajnoki meccse óta állítólag már a csapattársak is szívesen látnák az öltözőn kívül.

Philippe Coutinho napjai meg vannak számlálva Barcelonában Forrás: AFP/Lluis Gene

Albert Rogé, a katalán Sport újságírója azt írja, hogy a Celta Vigo elleni meccs második félidejében elküldték melegíteni Coutinhót, ő azonban azt mondta, hogy neki erre nincs szüksége beállás előtt. Ezt követően a megbízott vezetőedző, Sergi Barjuán nem cserélte be a brazil támadót, és ennyivel le is tudta a dolgot, de a keret rutinosabb játékosa a meccs után kérdőre vonták Coutinhót a nagyképűsködése miatt.

Coutinhónak nem ez az első ilyen este. A brazil támadót már 2017 nyarán - közvetlenül Neymar távozása után - meg akarta szerezni a Barcelona, de a Liverpool edzője, Jürgen Klopp hallani sem akart a távozásáról.

Coutinho azonban távozni akart, és a pályára lépést is megtagadta Liverpoolban.

Persze ez hivatalosan nem történt meg, de árulkodó, hogy a Hoffenheim elleni Bajnokok Ligája-selejtezőkön és augusztus végén az Arsenal ellen sem lépett pályára egy rejtélyes hátsérülés miatt. Aztán véget ért az átigazolási időszak, nem tudott Barcelonába igazolni, majd hirtelen meggyógyult és szeptemberben 1-jén a brazil válogatottban gólt szerzett az Ecuador elleni vb-selejtezőn.