Vágólapra másolva!
A Premier League 12. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén a Manchester City 3-0-ra legyőzte az Everton csapatát az Etihad Stadionban.

A találkozónak a Pep Guardiola vezette Manchester City volt az esélyese, már csak azért is mert Rafa Benítez Evertonja öt mérkőzés óta nyeretlen volt a Premier League-ben. A találkozó a várt forgatókönyv szerint zajlott. A Manchester City már az első perctől kezdve beszorította az Evertont, de sokáig nem tudott igazán nagy helyzetet kialakítani. A 33. percben aztán a 300. Premier League-meccsén pályára lépő Raheem Sterling próbált eladni egy tizenegyest egy műeséssel, amit a játékvezető meg is vett, de a videobírónak köszönhetően Stuart Attwell játékvezető visszavonta a büntetőt.

A 44. percben aztán Sterling szépségdíjas góllal tette emlékezetessé a jubilálását.

A portugál João Cancelo külsővel tett be egy labdát a védelem mögé, a mélységből beinduló angol támadó pedig 10 méterről, dropból a bal felső sarokba lőtt.

  • Cancelo az idei szezonban 18 meccsen már a hatodik gólpasszát adta. Pont annyit, amennyit a klubnál töltött első két szezonjában 76 meccsen összesen.
Joao Cancelo az idei szezonban jobbhátvédként játszik irányítót Forrás: AFP/Paul Ellis

A második félidőben a Manchester City óriási tempóban kezdett, és az 55. percben növelni tudta az előnyét. Allan rövid felszabadítására a spanyol válogatott Rodri érkezett, és 23 méterről bődületesen nagy gólt lőtt a bal felső sarokba.

  • Rodri mind a négy Premier League-ben szerzett gólját a tizenhatoson kívülről lőtte.

A folytatásban a Manchester City uralta a játékot, de kimerült a labdabirtoklásban és az Everton-játékosok megfuttatásában, igazán komoly helyzetek sokáig nem voltak. A 78. percben aztán lezárhatta volna a meccset a City, de a ziccerben kilépő Sterling rosszul kezelte le a labdát, így oda lett a nagy helyzete.

A 86. percben aztán összejött a City harmadik gólja.

A 19 éves Cole Palmer lőtt 15 méterről, a labdája levágódott egy Everton-védőről, de pont az érkező Bernardo Silva elé, aki hét méterről a kapuba belsőzött.

Cole Palmer egyre több lehetőséget kap Pep Guardiolától Forrás: AFP/Paul Ellis

Ezzel a győzelemmel Pep Guardiola továbbra is tartja a második helyét a Premier League-ben, három pontra lemaradva a listavezető Chelsea mögött. Az Everton a 11. helyen áll és már hat meccs óta nyeretlen a bajnokságban.

Premier League, 12. forduló
Manchester City-Everton 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Sterling (44.), Rodri (55.), Bernardo Silva (86.)