Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában 4-0-s győzelmet aratott a pont nélkül sereghajtó San Marinó-i csapat felett a világbajnoki selejtezősorozat pénteki játéknapján. A mérkőzés után a magyar gólszerzők, Vécsei Bálint, Szoboszlai Dominik és Gazdag Dániel mellett a debütáló Kiss Tamás értékeltél a látottakat az M4 Sport kamerája előtt.

"Hittem benne, hogy újra itt leszek a válogatottnál.

Ezért dolgoztam és vártam hét évet, hogy megszerezzem az első gólomat. Nagyon örülök neki.

Úgy készültünk, hogy esélyt se adjunk San Marinónak, mindenki 120 százalékot nyújtson, és 90 percen keresztül kiszolgáljuk a közönséget. Lehetett volna több gólt szereznünk, megvoltak a helyzeteink, de mindenki beleadott mindent, motiváltan játszottunk. A lengyelek ellen teljesen más meccs lesz, de ha követjük a taktikát és mindent megteszünk, akkor tudunk meglepetést okozni" - mondta Vécsei Bálint.

A két gólt szerző Szoboszlai Dominik szerint büszkék lehetünk magunkra Fotó: Koncz Márton - Origo

A két gólt szerző Szoboszlai Dominik örül, hogy újra a régi formájában játszott.

Remélem, hogy olyan teljesítményt tudtam nyújtani, amilyet ígértem, amikor még nem voltam olyan formában, mint amire képes vagyok.

Szalai Ádámmal tudtam kényszerítőzni, utána pedig ki tudott jönni már a kreativitás az első gólnál. Nagyon fiatal a csapatunk, Kiss Tamás és Balogh Botond is bemutatkozott, de említhetném Schön Szabolcsot vagy Varka Kevint is. A mester (Marco Rossi szövetségi kapitány - a szerk) próbál a fiatalokra építeni, olyanokra, akik megérdemlik azt.. Ennek ellenére szükség van egy kapitányra is Szalai személyében, aki összekapja a csapatot, ha például az edzésen van egy kis csibészség" - árulta el az RB Leipzig légiósa.

Gazdag Dániel jó játékkal és góllal járult hozzá a sikerhez Fotó: Koncz Márton - Origo

Gazdag Dániel az első gólját szerezte a Puskás Arénában, amelynek nagyon örült.

"Nagyon örülök, hogy ismét betaláltam a válogatottban, és már a Puskás Arénában is van gólom. Nagyon jó érzés volt a tábor előtt gólt szerezni. Azt gondolom, hogy

mindkét félidőben ült az, amit elterveztünk. Sokat forgattuk a játékot, a széleken gyakran sikerültt a védők mögé kerülni és gólokat szerezni."

Kiss Tamás San Marino ellen debütált a magyar válogatottban, amelynek nagyon örült.

"Nagyszerű érzés volt bemutatkozni a fantasztikus szurkolók előtt. Még a kispadról is hidegrázós volt a hangulat. Próbálom a jövőben gyűjtögetni a meccszámokat a válogatottban,

és azon leszek, hogy a jövőben gólokkal, gólpasszokkal segítsem a csapatot. Ezek a mérkőzések sem olyan egyszerűek, San Marino a védekezésre helyezte a hangsúlyt, de volt bennünk annyi kreativitás, hogy fel tudjuk törni. Jól játszottunk, a csapat megmutatta az erejét. Csapatként funkcionáltunk. Úgy készültünk a találkozóra, hogy bár már nem juthatunk ki a vb-re, de ugyanúgy van tétje a meccsnek. Szerettük volna kiszolgálni a közönséget. Bármelyik meccsen örömteli lett volna a bemutatkozás, nagyszerű érzés, hogy megkaptam a bizalmat."