BL-győztes sztárfocistát csábítana új csapatához Andrij Sevcsenko

fbl Horizontal
Andrij Sevcsenko jelentősen megerősítené a Genoa játékoskeretét
Vágólapra másolva!
A Serie A-ban szereplő Genoa labdarúgócsapatának nemrégiben kinevezett vezetőedzője, Andrij Sevcsenko a Premier League-ből igazolna sztárfutballistákat, hogy megerősítse az olasz együttes játékoskeretét.

Az AC Milan korábbi aranylabdás kiválósága, Andrij Sevcsenko augusztusban távozott az ukrán válogatott szövetségi kapitányi posztjáról és november elején került a Genoa élére. A getfootballnewsitaly.com megírta, hogy az olasz klub vezetősége arról biztosította az új edzőt, hogy kellő anyagi támogatást nyújt a csapat megerősítésének érdekében.

A tréner várhatóan a 4-3-3-as játékrendszert részesíti majd előnyben, amelybe kiválóan passzolna a Manchester City futballistája, Olekszandr Zincsenko, aki az ukrán válogatottban éveken át játszott a kezei alatt.

A hírek szerint Sevcsenko a Chelsea BL-győztes amerikai szélsőjét, Christian Pulisicet is szeretné a Genoához csábítani.

Az új edző további kiszemeltjei közé tartozik a Milanos Samu Castillejo, valamint honfitársa, Vitalij Mikolenko.

Andrij Sevcsenko jelentősen megerősítené a Genoa játékoskeretét Forrás: AFP/Alessandro Garofalo

Sevcsenko pályafutása során a Dinamo Kijevben, az AC Milanban és a Chelsea-ben játszott. A milánói együttessel Bajnokok Ligáját, Olasz Kupát és szuperkupát nyert, a londoni alakulattal FA Kupa- és ligakupa-elsőségnek örülhetett, ukrán csapatával pedig ötször volt bajnok és háromszor kupagyőztes. Az ukrán labdarúgó-válogatottat szövetségi kapitányként 2016 és 2021 között irányította, a nemzeti csapattal az idei Eb-n a negyeddöntőig jutott.