Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Ferencváros legenedás kapusa, Szűcs Lajos az edzősködés mellett csomagokat szállít ki.

Szűcs Lajos 2016-ban vonult vissza. Legutóbb profi szinten, 2020 januárjától a Kaposvári Rákóczi kapusedzője volt, onnan tavaly októberben távozott. Jelenleg a TFSE-nél, a Vecsésnél és Alsónémediben trenírozza a kapusokat. De ezek délutáni, esti munkák, ezért

úgy döntött, napközben is kezd magával valamit.

"Szabadok voltak a délelőttjeim, ezért elszegődtem egy szállítmányozási céghez – mondta a volt kapus a Blikknek.

– Csomagokat viszek ki a megadott címekre, aztán este jöhet a futball és a kapusedzések."

Szűcs Lajos legendává vált a Ferencvárosnál Forrás: MTI

Szűcs Lajos fia kispályán a TFSE együttesénél játszik, míg nagypályán Alsónémediben igazolt játékos az ifiben, ám egy darabis sajnos nem léphet pályára,

ugyanis a 17 éves tehetség október utolsó napján súlyosan megsérült a TFSE–Újpest ifjúsági, U20-as NB I-es futsalmérkőzésen.

"Újpesti ellenfelem nyújtott lábbal csúszott rá a labdára, de sajnos engem talált el – mondta a TFSE-t erősítő Szűcs Dániel a lapnak. – Nem volt szándékos a mozdulat, sajnálkozott is utána a srác, viszont a bíró még szabálytalanságot sem fújt... Kiderült, hogy nagy a baj, kórházba vittek, a Fiumei úti Baleseti Központban közölték, hogy három lábközépcsontom eltörött, s műteni kell."

Az orvosi beavatkozás nem következett azonnal, várni kellett, rengetegen voltak előtte a sorban súlyosabb sérüléssel. Aztán másnap délután végrehajtották az operációt – szülei csak a távolban izgulhattak érte.

"Még mi sem mehettünk be hozzá, a koronavírus miatt szigorításokat vezettek be, látogatási tilalom van a kórházban – mesélte a 48 éves Szűcs Lajos. – Csak telefonon tudtuk tartani a kapcsolatot. De az a lényeg, hogy jól sikerült a műtét, és már itthon lábadozik a fiam."

Az orvosok azt mondták, körülbelül három hónap, mire újra edzésre mehet. Az itthon az Újpesttel és a Fradival, a németeknél pedig a Kaiserslauternnel bajnokságot nyerő egykori kapus is tudja, hogy ezután még több hónap, mire utoléri magát Dani, de tisztában vannak vele, nem szabad sietnie.

– árulta el az édesapa. – Természetesen örülök ennek és büszke vagyok rá, ám most még a tanulás az első, minden más csak másodlagos lehet az életében. Azt még nem tudom, a labdarúgás melyik változatánál ragad le a fiam, de igazából mindegy is. A lényeg, hogy mielőbb gyógyuljon meg, legyen újra egészséges, s élvezze a játékot, és később aztán találja meg a helyét a világban."