Visszatér Barcelonába a világ legeredményesebb futballistája

fbl Horizontal
Brazil's Sao Paulo defender Dani Alves celebrates his goal against Ecuador's Liga de Quito during their Copa Libertadores football match at Morumbi stadium, in Sao Paulo, Brazil, on March 11, 2020. (Photo by NELSON ALMEIDA / AFP)
Vágólapra másolva!
A 38 éves brazil Dani Alves játékosként tér vissza az FC Barcelona labdarúgócsapatához.

A katalán klub honlapjának péntek esti híradása szerint a jobbhátvéd megállapodása a szezon végéig szól. Alves szabadon igazolható volt, miután szeptemberben szerződést bontott a Sao Paulo csapatával, amellyel bérvitái voltak.

A védő januárig nem léphet pályára, ennek ellenére már a jövő héten csatlakozik a csapathoz.

Alves 2008 és 2016 között 391 mérkőzésen 23 gólt szerzett a Barcelonában, amellyel a bajnokságot hatszor, a Bajnokok Ligáját és a klubvilágbajnokságot háromszor nyerte meg.

Ezt követően megfordult a Juventus és a Paris Saint-Germain együttesében is. A brazil válogatottal két-két Copa Americán és Konföderációs Kupán győzött, idén nyáron pedig olimpiai bajnok lett Tokióban.

Dani Alves a világfutball legeredményesebb játékosának számít a megszerzett címek alapján: eddig 43 különböző trófeát nyert csapataival.

A Barcelona 12 forduló után a kilencedik helyen áll a La Liga tabelláján. A menesztett Ronald Koeman vezetőedzőt a klub korábbi középpályása és csapatkapitánya, Dani Alves egykori csapattársa, Xavi Hernández váltotta.