Vágólapra másolva!
Philipp Lahm, a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság szervezőbizottságának elnöke szerint a fenntarthatóság lesz az elsődleges szempont számukra a tervezés és a lebonyolítás szempontjából.

A 37 éves exfutballista erről pénteken Koblenzben, a német tartományok belügy- és sportminiszterei előtt megtartott prezentációjában beszélt.

"Meg akarjuk mutatni, hogy a nagy rendezvények és a fenntarthatóság nagyon jól megférnek egymás mellett, ha intelligens módon zajlik a tervezés. Minden egyes döntés meghozatalakor jelentős szerepet kell játszania a fenntarthatóságnak, ez a mi nagy feladatunk" - fogalmazott Lahm, aki szerint Németországnak célokat kell kitűznie maga elé, és azokat a német embereknek közösen megvalósítania.

Lahm: Fókuszban a fenntarthatóság Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Christian Charisius

"Mi vagyunk a jövő, és változásokat kell elérnünk" - jelentette ki a korábbi védő, aki 2014-ben világbajnok volt a Nationalelffel Brazíliában.

"Sehol nem építünk új létesítményeket, hanem a meglévőket használjuk majd. Ez például egy nagyon lényeges eleme a rendezésnek" - mondta Joachim Herrmann bajor belügyminiszter.

A 2024-es Eb-t 10 német városban rendezik majd.