Korábbi magyar válogatott focista lehet a Debrecen edzője

89130330 Vertical
Tímár Krisztián fogta Zlatan Ibrahimovicot a 2009-as svédek elleni vb-selejtezőn
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Sport információja szerint a korábbi magyar válogatott védő, Tímár Krisztián lehet az NB I-ben szereplő Debrecen edzője.

A Debrecen korábbi edzője, Huszti Szabolcs azt követően ajánlotta fel lemondását, hogy a DVSC múlt szerdán hosszabbítás után 2-1-re alulmaradt a másodosztályú Kecskeméti TE vendégeként a labdarúgó MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában, így nem jutott a tizenhat közé.

Az MTK elleni bajnoki mérkőzésre Jeremiás Gergő mint megbízott edző, továbbá Dombi Tibor mint pályaedző készítette fel az együttest.

Tímár Krisztián fogta Zlatan Ibrahimovicot a 2009-es svédek elleni vb-selejtezőn Forrás: AFP/Ferenc Isza

Az új edző hírével a Nemzeti Sport megkereste Tőzsér Dánielt, a Debrecen sportigazgatóját, aki azt mondta, hogy: "a klub szerdán tartja szokásos sajtóóráját, ha addig is bármi tény lesz az új vezetőedző személyét illetően, azt közöljük" - mondta a DVSC sportigazgatója.

Tímár Krisztián játékosként megfordult a Ferencvárosban, a Videotonban, Nyíregyházán és Siófokon is, de korábban légióskodott Angliában is. A korábbi négyszeres válogatott védő 2015-ben hagyott fel a profi futballal, a szegedi utánpótlásban kezdett dolgozni, a fehérvári lehetőség után pedig az U18-as válogatottat irányította, legutóbb pedig az U19-eseket vezette elitkörbe az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Ha a 42 esztendős szakember veszi át a DVSC szakmai munkájának irányítását, a következő Honvéd elleni meccsen már ő irányíthatja a Lokit.