Vágólapra másolva!
Közel négyéves börtönbüntetést kapott Hiannick Kamba, a Bundesligában szereplő Schalke 04 korábbi futballistája, amiért megrendezte a saját halálát.

A kongói futballistát 2016-ban halottnak nyilvánították. Mindenki azt hitte, hogy az akkor 30 éves játékos motorbalesetben életét vesztette Kongóban, három évvel később azonban kiderült, hogy Kamba egyáltalán nem halt meg. Pedig a hír még a helyi lapokban is megjelent, "özvegye" pedig a halotti anyakönyvi kivonatot és a temetés számláit is bemutatta a biztosítótársaságnak, amelyiktől ezt követően félmillió eurót kapott a gyászoló hozzátartozó. Kamba felesége még egy biztosítási prémiumot is felvett, ami autóbaleset áldozatának járt volna, ez pedig már felkeltette a hatóságok figyelmét, és nyomozásba kezdtek.

Az esseni ügyészség biztosítási csalás miatt indított eljárást Kamba és a felesége ellen, amelynek az lett a vége, hogy mindkettejüket 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték.

Kamba a Schalke ifi csapatában még együtt focizott Manuel Neuerrel is, a korosztályos bajnokságban 40 meccsen egy gólt szerzett. Aztán 19 alkalommal pályára lépett a Ruhr-vidéki klub második csapatában, de akkor belátta, hogy a kémia jobban érdekli, mint a foci, így felhagyott játékkal.