Vágólapra másolva!
A listavezető Real Madrid 2-1-re kikapott az Espanyol otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójának vasárnapi játéknapján.

Ugyan több hiányzója is volt a Real Madridnak, de így is az Espanyol elleni bajnoki toronymagas esélyesének számított. Ennek megfelelően a Királyi Gárda kezdte jobban a mérkőzést, de Benzema kétszert is ziccert rontott. Majd a 17. percben Raúl de Tomás váltotta gólra a ziccerét, az Espanyol pedig a szünetig megőrizte előnyét.

A fordulás után is a Real irányította a meccset és nyomott, ennek ellenére a 60. percben ismét a barcelonai csapat szerzett gólt.

Aleix Vidal egy remek szóló után tört be a büntetőterületre, majd a jobb alsó sarokba lőtt.

Karim Benzema gólja csak a szépítésre volt elég ezúttal Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A Real a kétgólos hátrányban megrázta magát és Karim Benzema révén gyorsan szépített is. A francia csatár ezen kívül lőtt egy gólt lesről, miként Eden Hazard is, az eredmény azonban már nem változott, így a fővárosiak öt győzelem és két döntetlen után először veszítettek a La Liga mostani idényében, így már csak a Sevilla FC és a Villarreal veretlen. A barcelonai együttes az elmúlt tíz évben csak egyszer győzte le a Real Madridot.

La Liga, 8. forduló:
Espanyol-Real Madrid 2-1 (1-0)