Lecserélték Messit, fordított a PSG - videó

Horizontal
Paris Saint-Germain's Argentinian midfielder Angel Di Maria celebrates after scoring a goal during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and LOSC Lille at the Parc des Princes stadium, in Paris, on October 29, 2021. (Photo by Bertrand GUAY / AFP)
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain hazai pályán a hajrában lőtt gólokkal verte 2-1-re a címvédő Lille-t a francia labdarúgó élvonal, a Ligue 1 12. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. Mauricio Pochettino, a párizsiak edzője a szünetben lecserélte az első félidőben nagyon gyengén játszó Lionel Messit.

A sérült Kylian Mbappé hiányában a párizsi csapat ezúttal a Messi, Neymar, Ángel Di María támadósorral állt fel. A kezdőként pályára lépő 22 játékos között csak három francia volt, egy a PSG-ben, kettő a Lille-ben, miközben öt portugál várta a kezdő sípszót.

Nem találta a tempót a PSG, Messiék nem tudtak helyzeteket kidolgozni, miközben a bajnokságot borzasztóan kezdő, csak a 10. helyen álló Lille a 31. percben megszerezte a vezetést: Burak Yilmaz passzából a kanadai Jonathan David talált a kapuba.

A 40. percben Di María hagyott ki egy nagy helyzetet, de a PSG szerencséjére fordulás után a gólszerző David is így tett. Mauricio Pochettino a szünetben lecserélte Messit, akinek a helyére Mauro Icardi állt be. Az 59. percben Grbic kapus védte Di María lövését, majd a 73. percben Icardi fejese szállt centikkel a kapu fölé. Egy perccel később aztán csak összejött az egyenlítés a párizsiaknak, DiMaría beadását Marquinhos fejelte a vendégek kapujába (1-1).

Angel Di Maria szállította a három pontot a Paris Saint-Germainnek Forrás: AFP/Bertrand Guay

De itt még nem volt vége, mert a 88. percben Neymar passzából Di María is betalált, megszerezve így a győzelmet a PSG számára.

A PSG a Marseille elleni döntetlen után ismét győzni tudott, és így tíz pont előnnyel vezet a szombaton Lyonban rangadót játszó Lens előtt.

Eredmény, Ligue 1, 12. forduló:
Paris Saint-Germain - Lille 2-1 (0-1)
gól: Marquinhos 74., Di María 88., ill. J. David 31.