A brit lapok szerint még most kellene átértékelni az angolok vb-esélyeit

vb-selejtező, labdarúgó, válogatott labdarúgás, futball, Magyarország, Anglia, 2021.10.12.
England's striker Jack Grealish (L) remonstrates with Hungary's defender Zsolt Nagy during the FIFA World Cup 2022 qualifying match between England and Hungary at Wembley Stadium in London on October 12, 2021. (Photo by Ben STANSALL / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-válogatott teljesítményével elégedetlen, nem egyszer Gareth Southgate szövetségi kapitányt személyesen kritizáló értékelések jelentek meg a szerdai brit sajtóban a londoni Wembley Stadionban kedd este rendezett, 1-1-es döntetlennel végződött angol-magyar világbajnoki selejtezőmérkőzésről.

Jason Burt, a The Daily Telegraph című konzervatív napilap sportrovatának vezető futballtudósítója elemzésében úgy fogalmazott: bár a döntetlen nem rontotta érdemben annak az esélyeit, hogy Anglia kijusson a jövő évi, katari világbajnokságra,

kissé lehűtötte azonban az ahhoz fűzött reményeket, hogy mire lesz képes a csapat a tornán.

Burt értetlenségének adott hangot amiatt, hogy Southgate alig több mint egy óra játékidő után lecserélte Jack Grealish-t, aki szerinte egyértelműen az angolok legjobbja volt a keddi mérkőzésen.

- áll a The Daily Telegraph szakírójának értékelésében.

Jack Grealish az angol csapat talán legjobbja volt, amíg le nem cserélte őt Gareth Southgate Forrás: Getty Images/Getty Images/Julian Finney

Burt megállapította azt is, hogy sem Harry Kane, sem Raheem Sterling - akiket Southgate szintén lecserélt - nem volt formában. Mivel egyikük sem lőtt, Grealish pedig már a pályán sem volt, mitől lett volna veszélyes az angolok játéka? - tette fel a kérdést a brit lap szakértője megjegyezve, hogy mindez egy olyan ellenfél ellen történt, amelyet az angolok "Budapesten 4-0-val félresöpörtek".

A The Times című napilap szerdai elemzése szerint a kedd esti mérkőzésre kidolgozott "angol haditerv messze járt attól, hogy meggyőzőnek lehessen nevezni".

A lap szerint Phil Foden és Mason Mount felvonultatása Declan Rice mellett az angol középpályán azt a célt szolgálta, hogy több kreativitást kölcsönözzön az angolok játékának az ellenőrzés elvesztésének veszélye nélkül.

Ez nem bizonyult működőképes megoldásnak,

bár Southgate-nek ettől egyelőre nem kell elvesztenie a kísérletbe vetett hitét.

Southgate után a brit sajtó is kritikus volt a csapattal a lefújás után Forrás: AFP/Ben Stansall

A lap úgy vélte, Kane és Sterling lecserélése egy olyan időszakban, amikor Anglia éppen megpróbált kicsikarni egy gólt és erre volt még 14 perce a rendes játékidőből, jelezte, hogy ez nem volt egy sikeres este. Southgate elképzelése a jövőről most nem bizonyult működőképesnek, bár ez nem jelenti azt, hogy ezeket az elképzeléseket máris át kell adni a múltnak - tette hozzá a The Times szakírója.

A brit lapok részletesen beszámolnak a magyar szurkolók és a rendfenntartó erők közötti összecsapásról is. A The Daily Telegraph szerint meg nem erősített értesülések vannak arról, hogy amikor a rendőrség filmezni kezdte a rendbontást, a magyar szurkolók megtámadták a rendőröket és el akarták venni a kameráikat.