Vágólapra másolva!
Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke biztos abban, hogy egyszer Xavi Hernández lesz a labdarúgócsapat vezetőedzője, azt azonban nem közölte, hogy már most átveszi-e a menesztett Ronald Koeman helyét a katalán kispadon. Sőt, a nyilatkozatával éppen bizonytalanságot keltett.

A sportvezető pénteken úgy fogalmazott, a Barcelona legendás játékosán kívül más jelölt is van a kalapban, ugyanakkor nem említett nevet.

- jelentette ki. Laporta kiemelte, folyamatosan figyelemmel kísérik a katari al-Szaddnál dolgozó szakember tevékenységét, és remek visszajelzéseket kapnak.

Xavi összesen 7 trófeát nyert 2 szezon alatt a katari al-Szaddnál Forrás: AFP/Karim Jaafar

A 41 éves korábbi középpályás 1998 és 2015 között 25 trófeát nyert a Barcával, majd 2019-ig a katari klub játékosa volt, ezt követően lett az együttes trénere.

A katalánokat eddig irányító Koemant az után küldték el, hogy a bajnokságban csak kilencedik helyen álló csapat szerdán 1-0-ra kikapott a Rayo Vallecano otthonában. A felnőtteket átmenetileg a korábban a tartalékcsapatot edző Sergi Barjuán irányítja. A Barcelona a bajnokságban az Alavés, a Bajnokok Ligájában a Dinamo Kijev ellen lép pályára legközelebb.