Horrorszabálytalanság és sérülés a franciák meccsén - videó

Horizontal
Swiss referee Sandro Scharer (C) argues with France's midfielder Thomas Lemar (L) and France's defender Raphael Varane prior to validate France's forward Antoine Griezmann's goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification Group D football match between France and Bosnia-Herzegovina, at the Meineau stadium in Strasbourg, eastern France, on September 1, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott Bosznia-Hercegovinával a szerda esti világbajnoki selejtező mérkőzésén.

A számukra a nyolcaddöntőben véget érő Európa-bajnokság után Franciaország a bosnyákok ellen léphetett először pályára. Didier Deschamps szövetségi kapitány a

Lloris - Koundé, Varane, Kimpembe, Digne - Veretout, Pogba, Lemar - Benzema, Griezmann, Mbappé

kezdőcsapattal állt ki.

A 36. percben mégsem ők, hanem Edin Dzeko góljával az ellenfél szerzett vezetést. A rutinos támadó egy nagy védelmi hibát használt ki eredményesen.

A 40. percben Antoine Griezmann egy szögletet követően egyenlített. Az Atlético Madrid által kölcsönben visszaszerzett futballista fejesét az ellenfél kapusa, Ibrahim Sehic már csak a gólvonal mögött tudta kiütni.

A franciák az 51. percben emberhátrányba kerültek, miután Jules Koundé brutális szerelési kísérletet mutatott be Sead Kolasinacon, akiért a játékvezető kiállította őt.

A megsérülő Kolasinac helyén a Fradi játékosa, Eldar Civic kapott lehetőséget az utolsó bő fél órára, de az eredmény már nem változott.

Franciaország 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán Bosznia-Hercegovina ellen, így négy eddigi vb-selejtezős mérkőzéséből csak kettőt tudott megnyerni.