Táskákból húzta elő a neveket Luis Enrique, így hirdetett keretet - videó

Svájc - Spanyolország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, negyeddöntő, Kresztovszkij Stadion, Szentpétervár, 2021.07.02.
Spain's coach Luis Enrique (L) speaks to players before extra time during the UEFA EURO 2020 quarter-final football match between Switzerland and Spain at the Saint Petersburg Stadium in Saint Petersburg on July 2, 2021. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Kihirdette a spanyol labdarúgó-válogatott keretét a szövetségi kapitány, Luis Enrique. Ebben semmi érdekes nem lenne, de a kapitány aktatáskákból FIFA-kártyákat húzott elő, így mutatta be a játékosokat.

A spanyolok a Nemzetek Ligája négyes döntőjében érdekeltek. Október 6-án játszanak az elődöntőben az Európa-bajnok olaszokkal Milánóban.

A másik ágon egy nappal később a franciák és a belgák találkoznak Torinóban. A bronzmeccset és a döntőt október 10-én rendezik, szintén Torinóban, illetve Milánóban.

Miközben Luis Enrique szövetségi kapitány leginkább a nyári Eb-n szerepelt játékosokat hívta be legfrissebb keretébe, Gavi beválogatása némi meglepetést keltett szakmai körökben. A tehetség mindössze egy hónappal ezelőtt mutatkozott be a Barca felnőtt csapatában, igaz, azóta további három bajnokin és két Bajnokok Ligája-mérkőzésen is lehetőséget kapott Ronald Koeman vezetőedzőtől.
Luis Enrique azt mondta: régóta figyeli a fiatal futballistát.

Ha a tinédzser játékos pályára lép az olaszok elleni elődöntőben, minden idők legfiatalabb spanyol debütánsa lesz. A rekordot 1936 óta Angel Zubieta tartja, ő 17 éves és 284 napos korában mutatkozott be a nemzeti együttesben.

A másik újonc a keretben a Villarreal 18 esztendős szélsője, Yeremi Pino, aki esetleg helyettesítheti majd a sérült Dani Olmót és Alvaro Moratát.

Akárcsak a kontinenstornán, a Real Madridból egyetlen játékos sem szerepel a spanyol keretben.